Mol og Sørum vant storturnering i Sveits for andre år på rad

Anders Mol (22) og Christian Sørum (23) vant sandvolleyballturneringen i Gstaad for andre år på rad etter seier over duoen Brouwer/Meeuwsen i finalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var nettopp i Gstaad i fjor at Mol og Sørum tok sin første turneringsseier. Det var også Norges første seier på verdenstouren på over 20 år.

Siden den gang har det norske paret herjet på sandvolleyballbanen verden over. Forrige helg ble det riktignok en liten nedtur med bronse i VM i Hamburg.

Lørdag var de tilbake på toppen. Det ble det nok en triumf i Sveits etter seier over 21-17, 21-15 over nederlandske Alexander Brouwer og Robert Meeuwsen. Nordmennene var i fyr og flamme og rundspilte etter hvert motstanderne.

Femstjernersturneringen i Gstaad er blant de største og prestisjetunge man kan vinne i sandvolleyball.

Etter bragden fikk Mol og Sørum med seg hele stadion til å klappe sammen med duoen, på ekte viking vis.

Se matchpoenget og feiringen øverst i saken!

Mol-show

Den norske duoen tok en tidlig ledelse i finalen, men nederlenderne slo raskt tilbake og snudde. 9-6 ledet Brouwer og Meeuwsen i det første settet.

Da slo nordmennene tilbake. Etter noen enorme blokker av Anders Mol var det plutselig Norge som var i ledelsen 13-11.

Nederlenderne svarte og utlignet til 14-14, men så satte Mol og Sørum inn støtet. Christian Sørum smashet inn 21-17 og 1-0 til nordmennene.

I det andre settet klinket den norske duoen til fra start. Det ble tidlig 6-2 og storspillet fortsatte. Mol og Sørum økte ledelsen og finaleseieren var aldri truet.

Det andre settet ble til slutt vunnet 21-15.

Revansjerte tap

Tidligere på dagen hadde den norske duoen slått brasilianerne Bruno Oscar Schmidt og Evandro Goncalves Oliveira 21-18, 21-14 i semifinalen

De fikk dermed revansjert finaletapet mot den brasilianske duoen i Warszawa forrige måned. Før tapet hadde nordmennene 23 strake seire.

I kvartfinalen fredag var det et annet par fra Brasil, Guto/Saymon, som ble slått av Mol og Sørum. Sifrene i den kampen ble 21-14, 21-17. Tidligere på dagen ble det amerikanske paret Jacob Gibb/Tyler Crabb slått i åttendedelsfinalen.

Mol/Sørum tok seg direkte til åttedelsfinale etter å ha vunnet begge kampene i gruppespillet. Der var det sveitsiske Quentin Mètral/Yves Haussener, og russiske Nikita Ljamin/Taras Myskiv som måtte se seg slått av det norske paret.

(©NTB)