Søderlund i stormform da RBK knuste Viking: – Et fantastisk svar på kritikken!

Alexander Søderlund scoret to og leverte en glimrende assist da Rosenborg holdt lekestue med Viking på Lerkendal og klatret på tabellen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rosenborg – Viking 5-1 (2-1):

Se scoringene i Sportsnyhetene øverst!

Viking ble hakket for små mot Rosenborg i lørdagens oppgjør i Eliteserien. Rosenborg vant som de ville 5-1 og klatret opp til en femteplass på tabellen. Avstanden opp til serieleder Molde er nå kun seks poeng for Rosenborg.

Alexander Søderlund har virkelig funnet tilbake til storformen og scoret to av målene i Rosenborgs storseier. Søderlund hadde også en glimrende assist i forkant av Anders Konradsens 3-1-scoring.

– Det var en litt tung start på kampen, så det tok litt tid å komme seg inn i kampen. Men det løsnet etterhvert. Relasjonene begynner å sitte. Jeg kan ikke love flere scoringer utover sommeren, men det er kjekt at kroppen begynner å fungere igjen. Da er det kjekt å spille fotball, fortalte Søderlund til TV 2 Sporten etter kampen.

Trener Eirik Horneland var godt fornøyd med RBKs gjennomføring av kampen.

– Jeg synes det var en fin kamp, som vi styrte godt. Vi tok tak i andreomgang og kjørte over Viking. Vi har hatt progresjon i prestasjonene våre og blitt bedre for hver uke som går. Vi har selvtillit og er på gang. Søderlund har fått mye kritikk, men har fått betalt for å stå gjennom det, sa Horneland til TV 2.

– RBK er igjen blitt Moldes tøffeste utfordrer
TV 2-ekspert Jesper Mathisen mener spesielt Alexander Søderlund har reist seg på en fantastisk måte etter kritikken angriperen har måttet tåle tidligere i sesongen.

– Meget imponerende kamp av Rosenborg. Det var en veldig trøblete start på denne sesongen, men nå er de formlaget i Eliteserien. Molde er klare favoritter til å vinne gull, men RBK er igjen blitt deres tøffeste utfordrer. Søderlund har fått enormt med kritikk, men målene han scorer i dag og ikke minst den målgivende pasningen til Konradsen er det høy klasse på, oppsummerte TV 2-ekspert Jesper Mathisen overfor TV 2 etter kampen.

– Søderlund virkelig på gang nå... Fantastisk når spillere som har fått bøtter med kritikk reiser seg på denne måten, konkluderte eksperten, som ikke var imponert over det Viking viste på Lerkendal.

– Viking er sårbare bakover når de har fravær, og det var dagens kamp et kraftig bevis på. Selv om det tok litt tid før Rosenborg scoret sitt første var det aldri noen tvil om hvem som styrt alt ute på Lerkendal, poengterte han.

Høyrebacken Vegar Eggen Hedenstad hamret inn 1-0-scoringen for Rosenborg fra 25 meters hold. TV 2-ekspert Jesper Mathisen mente scoringen var en soleklar kandidat til «årets mål».

– Det var et veldig godt treff, selvfølgelig. Jeg følte at jeg fikk et godt treff, og den føk inn mellom stengene. Formen kjennes bedre enn tidligere. Ikke bare for meg, men for hele laget, sa Hedenstad til TV 2 Sporten.

– Det skjer en gang i året. Deilig at det skjedde i kamp i dag, og ikke på trening, sa Vegar Eggen Hedensted til Eurosport etter scoringen som sendte Rosenborg opp i 1-0-ledelse og som var en klar kandidat til årets mål.

Unggutten Jostein Ekeland var klar på at det var han som satte inn Vikings 1-2-scoring.

– Jeg var sist på ballen, men tror den traff i magen eller innom hånden, sa 21-åringen til Eurosport Norge i pausen.

– For en kule av Hedenstad!
Rosenborg skapte noen ordentlig vasse sjanser det første kvarteret, og Viking kan takke hjemmelagets dårlige effektivitet for at trønderklubben ikke tok en tidlig ledelse.

Viking fikk noen gode overgangsmuligheter, men de endte ikke opp i mer enn halvsjanser.

I det 35. minutt satt scoringen fra Rosenborg. Høyreback Vegar Eggen Hedenstad dundret til fra omlag 25 meter og hamret ballen i mål.

– Kandidat til årets mål på Lerkendal For ei kule fra Hedenstad, meldte TV 2-ekspert Jesper Mathisen.

– Her traff han helt fantastisk med høyrefoten sin. Han har en skuddteknikk som er helt spesiell, og her viste han den frem. En klassescoring, sa Eurosport-ekspert Tor Ole Skullerud etter scoringen.

Reduserte etter Furdal-assist
I det 39. minutt doblet Alexander Søderlund ledelsen for Rosenborg. Han scoret i sin tredje kamp på rad etter å ha headet inn et corner fra Eggen Hedenstad.

Like før pause reduserte Viking. Unggutten Jostein Ekeland lurte et innlegg fra Johnny Furdal i mål, og dermed kunne Stavanger-klubben gå til pause med et viktig reduseringsmål i bagasjen.

Konradsen økte for RBK
Bare fire minutter etter pause økte Rosenborg ledelsen. Alexander Søderlund dempet på varkkert og knallsterkt vis et innlegg i feltet fra Birger Meling. Spissen fant Anders Konradsen, som kontrollerte inn 3-1-scoringen for Rosenborg fra kloss hold. Like etter trodde Marius Lundemo at han hadde økt ledelsen til 4-1, men scoringen ble annullert for offside.

I det 56. minutt ble nok en RBK-scoring annullert for offside etter at Yann-Erik de Lanlay dundret ballen i mål i feltet i klar offside-posisjon.

Kvarteret før slutt punkterte Alexander Søderlund kampen fullstendig da han scoret sitt andre for dagen på en frekk volley i feltet etter et innlegg fra Vegard Eggen Hedenstad. Anders Konradsen ville imidlertid også score to mål. Sju minutter før slutt fikk han en enkel jobb da han kontrollert satte inn 5-1-scoringen med venstrefoten fra fem meters hold.

Rosenborg vant som de ville med sifrene 5-1 og klatret opp til en femteplass på tabellen. Avstanden opp til serieleder Molde er seks poeng.