Viktor Hovland klarte cuten i John Deere Classic.
Viktor Hovland klarte cuten i John Deere Classic. Foto: Sam Greenwood

Hovland videre etter andre runde i Illinois

Viktor Hovland gikk også andre runden i John Deere Classic to slag under par. Dermed klarte han cuten og ligger på en delt 51.-plass halvveis i turneringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nordmannen klarte birdie på andre og åttende hull og fullførte fredagens runde på 69 slag, like mange som han brukte dagen før. Det var altså bra nok til at han får være med også på golfturneringens to gjenstående runder.

Mexicanske Roberto Diaz, som ledet etter en knallsterk førsterunde, fikk ikke ting til å stemme fredag og gikk den andre runden fire slag over par. En dobbel bogie på dagens siste hull bidro til å sende ham ned til en delt 24.-plass.

– Jeg spilte ikke dårlig i dag, men jeg spilte ikke helt bra, heller. Jeg hadde litt for lange birdieputter i hele dag og klarte omtrent ikke å senke en eneste en, sa Hovland i et intervju vist på Eurosport.

Det er fortsatt latinamerikansk ledelse etter to runder. Jhonattan Vegas fra Venezuela kom inn ni slag under par på fredag og ligger totalt tretten slag under. Bak ham følger amerikanerne Andrew Landry og Lucas Glover, som ligger henholdsvis tolv og elleve slag under par.

(©NTB)