Eiking er ikke fornøyd med starten på Tour de France.
Eiking er ikke fornøyd med starten på Tour de France. Foto: Thibault Camus

– Det har vært en fiasko så langt

Han sykler sitt første Tour de France, men Odd Christian Eiking er klar på at han ikke er fornøyd med hvordan det har gått så langt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Han har forsøkt å komme med i brudd tidligere i Touren. På lørdagens etappe skal han prøve igjen, og han holder ikke noe tilbake når han evaluerer egen innsats så langt.

– Etappen i dag ser bra ut, men så er det det med å takle presset om å komme seg i det bruddet. Jeg bør jo være med i det, hvis ikke er det en fiasko. Da blir det nok en fiaskodag, sier 24-åringen før starten på lørdagens etappe.

Han mener nemlig den første uken av Tour de France har være en fiasko for hans del.

– Det har jo vært en fiasko så langt. Men hva er det de sier? Du trenger bare en god dag, så er alt rettet opp igjen.

Eiking hevder likevel at han ikke føler på noe press.

– Jeg føler egentlig ikke på noe press. Jeg vil jo være i det bruddet, så jeg må legge litt press på meg selv. Men jeg kan jo ikke rive av meg håret og begrave meg langs veien hvis jeg ikke blir med. Så da er det bare å ta neste dag.

Rytterne skal over ikke mindre en syv kategoriserte stigninger på dagens etappe. Eking innrømmer at klaterebeina så langt ikke har vært de beste, men han tror det plutselig kan løsne.

– Klatrebeina har vært litt seige og tunge, men det kan hende de er der. Det skjer ofte, avslutter Eiking.

Det bør være gode muligheter for nordmenn i dagens brudd. Både Edvald Boasson Hagen og Sven Erik Bystrøm har sagt at de vil prøve å komme seg med.