BRYTER: Tejay van Garderen trekker seg fra Tour de France etter armbrudd.
BRYTER: Tejay van Garderen trekker seg fra Tour de France etter armbrudd. Foto: Thibault Camus

Tour de France-profil bryter etter brudd i hånden

Amerikanske Tejay van Garderen trekker seg fra Tour de France etter brudd i hånden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det bekrefter EF Education First på sin hjemmeside.

Tejay van Garderen veltet utenfor startbyen Belfort på den syvende etappen av Tour de France, nå bekrefter EF Education First at amerikaneren bryter Touren etter brudd i hånden.

– Ulykken var et resultat av en personlig feil. Jeg så ned fordi det var noe som hadde hektet seg i sykkelen, som en bit av et papir, så jeg så ned og da traff jeg midtrabatten. Jeg har ingen andre å skylde på enn meg selv, og jeg håper ingen andre ble skadet på grunn av meg, sier van Garderen.

Amerikaneren falt stygt på armen og traff asfalten med hodet og overkroppen. Amund Grøndahl Jansens lagkamerat i Jumbo-Visma, Mike Teunissen, gikk også i bakken i velten.

30-åringen er den tredje som bryter årets utgave av Tour de France etter at Patrick Bevin og Nicolas Edet måtte forlate verdens største sykkelritt.

– Vi kommer til å savne ham i laget. Han viste stor form før rittet. Vi håper han får en rask rehabilitering og at han er tilbake på sykkelen igjen snart, sier direktør i EF Education First, Jonathan Vaughters.

Dermed mister sammenlagtkandidat Rigoberto Uran en viktig hjelperytter i de kommende ukene av Tour de France.

– Alt jeg tenker nå er skuffelsen for meg selv og laget. Rigo og Woods, begge har store sjanser til å nå pallen, vinne etapper og hele forbanna Touren. Jeg hadde elsket å være del av det, å bidra, men uheldigvis, som alle ryttere er blitt vandt med å si, sånne ting skjer, forteller en skuffet van Garderen etter å ha måtte bryte Tour de France.

Tejay van Garderen syklet Tour de France for første gang i 2011 og vant ungdomstrøyen i 2012. I 2017 vant han en etappe av Giro d'Italia.