SEMI: Anders Mol og Christian Sørum er klare for semifinale i Sveits etter seier over Brasil. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
SEMI: Anders Mol og Christian Sørum er klare for semifinale i Sveits etter seier over Brasil. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Mol og Sørum klare for semifinale i Sveits

Sandvolleyballspillerne Anders Mol og Christian Sørum er i semifinalen i femstjernersturnering i Gstaad etter seier over brasilianerne Guto/Saymon fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var nettopp i turneringen i Gstaad at den norske sandvolleyballduoen vant sin første turnering i fjor. De er nå på god vei til å gjenta bedriften.

Se semifinale med Mol og Sørum i morgen fra kl.13.00 på TV 2 Sport 2 og TV 2 Sumo.

De er klare for semifinale etter en komfortabel seier mot den brasilianske duoen i kvartfinalen fredag ettermiddag. De norske verdensenerne vant 21-14, 21-17.

Mol og Sørum tok tidlig initiativet i kampen. De gikk rett i kommandoen i det første settet og fikk tidlig en luke. Den ga de aldri fra seg og tok det første settet greit 21-14.

Det andre settet ble også dominert av nordmennene. De gikk kjapt opp i en komfortbal ledelse, og selv om motstanderen hentet inn noen poeng mot slutten, var den norske duoen aldri truet.

Slet tidligere på dagen

Kvartfinalen var Mol og Sørums andre kamp for dagen.

Tidligere fredag måtte de ha tre sett for å avgjøre oppgjøret mot det amerikanske paret Jacob Gibb/Tyler Crabb. Det etter at Mol og Sørum rotet bort en solid ledelse i det første settet.

Også i det andre settet kom de norske gutta godt i gang og tok ledelsen 6-3. Ledelsen ble etter hvert økt til 12-4, et forsprang Gibb og Crabb aldri klarte å hente inn. Mol og Sørum dro til slutt settet i havn med 21-11.

Dermed måtte kampen avgjøres med et siste og tredje sett.

Kontrollerte inn

Der fulgte lagene hverandre til 2-2, men da takket Mol og Sørum amerikanerne for følget. De norske gutta jobbet seg til en trepoengsledelse (7-4) som skulle vise seg å bli avgjørende. Nordmennene kontrollerte inn settet til 15-8. Dermed vant de kampen 2-1 i sett.

Mol/Sørum tok seg direkte til åttedelsfinale etter å ha vunnet begge kampene i gruppespillet. Der var det sveitsiske Quentin Mètral/Yves Haussener, og russiske Nikita Ljamin/Taras Myskiv som måtte se seg slått av det norske paret.

Semifinaler og finale spilles lørdag.

(©NTB)