Sten Grytebust måtte stå over landskampen mot Færøyene med skade, men voktet buret mot Romania i Rune Jarsteins fravær.
Sten Grytebust måtte stå over landskampen mot Færøyene med skade, men voktet buret mot Romania i Rune Jarsteins fravær. Foto: Terje Pedersen

Grytebust får tøff konkurranse i København

FC København har hentet den svenske landslagskeeperen Karl-Johan Johnsson. Det betyr tøff konkurranse om keeperplassen for Sten Grytebust.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ståle Solbakkens København melder på Twitter at de har signert den svenske keeperen for fire år. 29-åringen kommer fra franske Guingamp

Torsdag solgte den danske hovedstadsklubben keeperen Jesse Joronen til italienske Brescia. Derfor var det ikke uventet at en ny keeper ble hentet inn.

– Etter salget trengte vi en sterk og solid erstatter. I Johnsson har vi fått en bunnsolid keeper med internasjonal erfaring som kjenner den danske ligaen godt, sier FCK-trener Ståle Solbakken.

Johnsson spilte i Randers i 2016 før han forlot klubben til fordel for spill i Italia. Han har også sju landskamper for Sverige, og er «söta brors» reservekeeper.

Dermed har Solbakken to «ferske» keepere å velge mellom framover. Sten Grytebust spilte sist sesong for danke OB, men skifter denne sommeren til FC København.

Grytebust, som også har en fortid i Aalesund, har fire landskamper for Norge.

(©NTB)