Kristoff sjanseløs da Groenewegen fikk sin revansje

Alexander Kristoff havnet for langt bak i inngangen til spurten på den sjuende etappen i Tour de France. Dylan Groenewegen slo Caleb Ewan på målstreken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det ble 22 rolige mil på fredagens flate etappe, før det ble en forventet massespurt.

Inn mot avslutningen gjorde Amund Grøndahl Jansen en strålende jobb for Groenewegen, som i spurten så vidt fikk kastet sykkelen foran Caleb Ewan.

Seieren er Groenewegens fjerde i Tour de France, men han har ikke fått det til i spurtene som har vært til nå i årets utgave. Han var kanskje den største favoritten på åpningsetappen, men da falt han. Fredag fikk han sin revansje. Seieren er Jumbo-Vismas tredje på de sju første etappene i årets Tour.

– Hver gang jeg spurter mot Caleb er det jevnt. Han er en veldig god spurter, men i dag slår jeg han, og jeg er veldig glad, sier Groenewegen i seiersintervjuet.

– Jeg veltet på første etappe, så har jeg slitt. Men i går følte jeg meg bra igjen, og i dag jobbet laget bra for meg og vi vinner.

Amund Grøndahl Jansen var naturlig nok fornøyd etter lagkameratens seier.

– Nå er jeg glad. Det er herlig, i alle fall når det gikk litt trått i den forrige spurten. Dylan viser at han er å regne med, sier Grøndahl Jansen til TV 2.

– Det var en tight spurt, men det er Tour de France. Høyere nivå får man ikke. At han tar den er rått.

– Det ble for tungt

For to dager siden fungerte samarbeidet mellom Alexander Kristoff og opptrekker Jasper Philipsen perfekt. Det gjorde det ikke i dag. Kristoff ble til slutt nummer ti. Opptrekker Philipsen ble nummer fem.

– Vi mista hverandre rett før den siste svingen da han sneik seg på innersvingen og jeg kjørte nesten i gjerdet. Jeg mistet mange posisjoner dessverre og etter det fant jeg han aldri igjen. Jeg måtte ta mye vind på slutten der. Etter at jeg kjørte meg fram ble det for tungt, sier Kristoff til TV 2.

– Hva synes du om at han får en femteplass når han skal være opptrekker?

– Han er rask det vet vi, så da blir det litt sånn tilfeldig og. Når vi mister hverandre sånn så må jo han bare være foran der, han fant meg jo, men da var jeg ferdig. Jeg kom egentlig i posisjon, men det kosta litt mye.

Det var litt bittert. Jeg kom altfor langt bakpå og den siste kilometeren ble for hard.

– Det kunne vært tidenes opptrekk

Tv 2s sykkelekspert Thor Hushovd synes det var synd at Kristoff ikke klarte å finne hjulet til Philipsen.

– Den spurten Philipsen leverte var fantastisk, men det er synd Alex ikke finner det hjulet. Han mister Philipsen i den siste svingen 1,6 kilometer før mål, og da må han ta for mye vind, sier Hushovd etter fredagens etappe.

– Alexander er allerede ute i vinden med én kilometer igjen, mens Philipsen sitter helt på andre siden sammen med alle favorittene. Han blir sittende i vinden hele tiden, og når du må bruke de kreftene så tapper det mye. Da er det nesten umulig å kjempe om seieren.

– Philipsen kommer med en skikkelig langspurt, og hadde Kristoff kommet på hjulet hans da, hadde det blitt tidenes opptrekk. Men han har sittet i vinden.