Tidligere Premier League-profil og Elfenbenskysten skjøt seg bort da Algerie tok seg til semifinale

Wilfried Bony og Serey Dié bommet på straffesparkkonkurransen, dermed er Algerie klar for semifinale i Afrikamesterskapet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Elfenbenskysten – Algerie 3-4 (1-1 eeo)

Det ble en intens kamp om semifinaleplass i Afrikamestersakpet mellom Algerie og Elfenbenkysten.

Algerie ledet etter scoring av Sofiane Feghouli, men etter en straffebom slo Elfenbenkysten tilbake ved Jonathan Kodji.

Etter målløse ekstraomganger ble det straffespark hvor Wilfried Bony og Serey Dié bommet for Elfenbenskysten og dermed er Algerie videre.

I semifinalen møter de Nigeria.

Feghouli åpnet ballet

Elfenbenskysten startet kampen med flere gode muligheter der Wilfried Zaha var involvert, men det var Algerie som kunne juble først. Ramy Bensebaini fant Galatasarays Sofiane Feghouli inne i feltet. 29-åringen plasserte ballen i mål fra elleve meter.

Wilfried Zaha fikk det ikke helt til å stemme i første omgangen og ble etter hvert amper etter en duell. Etter den stomet Bensebaini bort til Crystal Palace-stjernen, Zaha svarte med å dytte han rett i bakken. Etter litt knuffing fikk begge gult kort.

I andre omgang fikk Algerie sjansen til doble ledelsen da Baghdad Boudjenah ble felt av Elfenbenskystens keeper. Boudjenah tok straffesparket selv og blåste det i tverrligger og over. Det skulle koste dyrt, for etter en time spilt var Zaha på farten. Han slapp ballen til Jonathan Kodji som lekkert dro seg forbi en mann før han plasserte ballen i lengste langs gresset. Dette var Algeries første baklengs i turneringen og utligningen var ett faktum.

Redning på strek

Manchester City-stjernen Ryad Mahrez var nær med å sende Algerie tilbake i ledelsen og avslutningen hans gikk forbi keeper, men ballen ble klarert på streken.

Mahrez ble byttet ut like før ordiner tid og det gikk til ekstraomganger i Egypt.

Der var begge lagene nære med å avgjøre kampen, men det måtte straffesparkkonkurranse til for å skille lagene i kvartfinalen.

Tidligere Stoke, Swansea og Manchester City-spiller Wilfried Bony bommet på sitt straffespark for Elfenbenskysten, men så bommet Algeries Youcef Belaili. Det gjorde ingenting da Serey Dié skjøt i stolpen på Elfenbenskystens fjerde straffe.

Dermed er Algerie videre til semifinalen der de møter Nigeria.