Brann mistet seieren på overtid: – Vi ble for veike og for puslete

Brann klarte ikke å slå Shamrock Rovers i Europaliga-kvalifiseringen. Oppgjøret i Bergen endte 2-2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Brann – Shamrock Rovers 2-2:

Se alle scoringene øverst!

Shamrock Rovers utlignet på overtid og fikk med seg 2-2 mot Brann i Europaligakvalifiseringen torsdag. Brann får dermed en særdeles tøff oppgave i returkampen mot irene.

– Det er veldig surt. Det er for dårlig at vi gir fra oss for mye på dødball. De var tøffere enn oss i boksen, og at Shamrock scoret to mål på corner er rett og slett for dårlig, sa en skuffet Brann-trener Lars Arne Nilsen til TV 2 Sporten etter kampslutt.

– Vi ble for veike og for puslete på dødball, slo han fast.

Han avviser at Brann ikke var godt nok forberedt til kampen.

– Vi har reist ned og sett dem og visste vi kom til å møte et lag med trøkk, men ikke mer dødballkraft enn at vi skulle klare å stå i mot. Det var veldig skuffende i dag, sa Lars Arne Nilsen, som nå tror Brann får en tøff oppgave med å gå videre.

– Vi gikk i krigen og gjorde en god kamp, men så fikk de den på slutten og nå må vi være gode i returkampen for å gå videre. Vi var ikke mentalt sterke nok og klarte ikke å stå i mot på slutten. Vi var for veike i boks og i dag ryker vi på det, konkluderte Branns trener.

Taijo Teniste har ikke for vane å score for Brann, men tegnet seg på scoringsliten mot Shamrock Rovers. Han var også skuffet etter kampen.

– Ja, jeg fikk sjansen til å skyte. Det var vanskelig for keeperen deres for han fikk solen i øynene. Ja, det var et nydelig mål. Jeg tror det blir den lik kamp som i dag i returkampen. Det blir mye kjemping, men vi må definitivt gjøre det bedre enn i dag, sa han til TV 2.

Brann-keeper Håkon Opdal var heller ikke fornøyd med at kampen endte 2-2 i Bergen.

– Det var en jevn kamp, men det var unødvendig at vi slapp inn mål på slutten. Det var en duell som ble tapt i feltet. Det var et godt slått corner og en god heading, men vi kan alltid forsvare oss bedre. Vi skulle gjerne hatt 2-1 å gå på men, men returkampen er åpen, sa en optimistisk Opdal til TV 2.

– Må være maksimalt skjerpet
TV 2s kommentator Espen Ween mener Brann nå har en tøff oppgave med å gå videre.

Sist Brann var i Europaligaen var i 2017/2018-sesongen. Da røk rødtrøyene mot slovakiske Ruzomberok i 2. kvalifiseringsrunde.

– Det er ingen tvil om at Brann må være maksimalt skjerpet i returoppgjøret i Dublin. Brann må nå score i returkampen. Uavgjort er et glimrende resultat for Shamrock Rovers, sa TV 2-kommentator Espen Ween.

TV 2s kommentator mener Brann igjen ikke overbeviste offensivt.

– Det er det som har manglet hos Brann hele denne sesongen: Effektivitet fremover på banen, sa TV 2-kommentator Espen Ween.

– Scoret ut av ingenting
Brann brukte bare 12 minutter på å ta ledelsen. Taijo Teniste dundret til på halvspretten fra omlag 20 meter, og ballen føk rett i nettmaskene.

– Den scoringen kom litt ut av ingenting. Teniste, som ikke er en notorisk målscorer på noen som helst måte, i hvert fall ikke med venstrebeinet, scoret for Brann. Han fikk et glimrende treff, og kunne dra til med en feiring han ikke får brukt ofte, sa TV 2-kommentator Espen Ween etter estlenderens tidlige scoring for Brann.

Men Shamrock Rovers slo tilbake i det 33. minutt. Roberto Lopez snek seg frem på et innlegg fra Jack Byrne. Ballen gikk i mål via Branns Amer Ordagic.

– Shamrock Rovers fikk det viktige bortemålet. Roberto Lopez ble kredittert scoringen, men det spørs om det ikke var et selvmål av Amer Ordagic. Men ballen hadde nok aldri havnet i mål om ikke Lopez hadde vært der i feltet, poengterte Ween.

Berisha straffet Shamrock
Bare ett minutt senere ble Veton Berisha felt Shamrock Rovers målscorer Lopez innenfor gjestenes 16-meter. Berisha tok straffen selv og sendte Brann opp i 2-1-ledelse.

– Lopez felte Berisha, og det var et soleklart straffespark. Berisha satte den sikkert nede i hjørnet, sa Ween om straffescoringen som sørget for at Brann kunne gå til pause med 2-1-ledelse i sommervarmen i Bergen.

Etter pause skapte Brann flere muligheter til å øke ledelsen. Shamrock Rovers var imidlertid farlige på kontringer.

Ronan Finn var blant annet nære ved å utligne da han avsluttet like over etter en kontring etter én times spill. Like etter ble Håkon Opdal Branns redningsmann da han reddet avslutningen fra Aaron Greene fra kloss hold.

Shamrock Rovers tok over mer og mer av spillet i andreomgang, og fire minutter på overtid satte gjestene inn utligningsmålet. Roberto Lopez headet inn 2-2 og sørget for at Shamrock Rovers sikret seg et glitrende utgangspunkt foran returkampen i Irland.