Thomas med maktdemonstrasjon da italiener kjørte seg inn i den gule trøya

Geraint Thomas var sterkest blant sammenlagtfavoritten da kampen om Tour de France-seieren virkelig ble satt i gang torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På forhånd var det knyttet størst spenning til kampen om sammendraget. De første angrepene kom fra Warren Barguil og Mikel Landa, men de siste hundre meterne var Geraint Thomas knallsterk, og sikret seg potensielt viktige sekunder på alle sine argeste konkurrenter. Thomas var blant annet ni sekunder foran lagkamerat Egan Bernal.

– Det var en bra dag. Jeg forventet at det skulle være hardere tidligere, men når Movistar kjørte gikk det fort. Jeg følte meg bra på den siste stigningen, og ga alt de siste 350 meterne, sier Thomas til TV 2.

– Jeg var litt usikker, for en sånn stigning er ikke vanligvis min kopp te. Det var godt for moralen. Det er en god start, men vi er bare på dag seks. Det er mye kjøring igjen. Alle konkurrentene så bra ut i dag.

Thomas forteller at han og lagkamerat Egan Bernal var enige om at de bare skulle kjøre det de kunne de siste 350 meterne. Før etappen lå Bernal fem sekunder foran lagkameraten, men nå er det Thomas som ligger fire sekunder foran colombianeren.

Den store taperen blant sammenlagtrytterne var Romain Bardet. Franskmannen tapte over minuttet til Thomas.

24-åring kjørte seg inn i gul trøye

Ciccone kjørte seg inn i gult
Ciccone kjørte seg inn i gult

Tidlig på etappen gikk det av gårde et fjortenmannsbrudd, men til slutt var det bare Dylan Teuns og Giulio Ciccone som satt igjen. De to ble aldri tatt igjen, og på de siste hundre meterne var Bahrain-Merida-rytter Dylan Teuns sterkest.

– Det har ikke gått opp for meg enda. Det er utrolig. Jeg ga alt på slutten, sa vinneren i seiersintervjuet.

Ciccone kjempet om gul trøye, men stivnet fullstendig på slutten. Bak de to i front kjørte Alaphilippe alt han kunne for å beholde sin gule trøye, men også han sprakk fullstendig, og klarte ikke å begrense tapet til Ciccone nok. Den 24 år gamle italieneren leder nå Tour de France med seks sekunder. Ciccone vant klatretrøya i årets Giro d'Italia.