VELT: En buss med med turister veltet torsdag ettermiddag i den velkjente Trolstigen i Møre og Romsdal.
VELT: En buss med med turister veltet torsdag ettermiddag i den velkjente Trolstigen i Møre og Romsdal. Foto: Kristian Hansen / TV 2

Buss kjørte av veien i Trollstigen

Torsdag ettermiddag melder politiet i Møre og Romsdal at en buss har kjørt av veien i Trollstigen i Møre og Romsdal. Tre personer har mindre skader.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet i Møre og Romsdal meldte om ulykken på Twitter klokken 13.57.

– Skadeomfanget et uvisst. Vi har fått beskjed om at en buss har gått i grøfta. Passasjerene evakuerer seg selv, sier operasjonsleder Thomas Holte til TV 2.

Kort tid etter melder brannvesenet på Twitter at bussen ligger på siden.

– Ingen er fastklemt, skriver brannvesenet.

Ifølge politiet var det 32 passasjerer ombord på bussen. Tre personer har mindre skader, og blir kjørt til legevakt, opplyser politiet klokken 14:55.

Møtte motgående bil

Hendelsen fant sted på Fylkesvei 63 ved Soggeberget på vei inn mot Trollstigen i Rauma kommune.

– Det er en norskregistrert buss med norsk guide og sjåfør. Hendelsen skjedde i møte med en annen bil der bussen kom over på siden og havnet utenfor, sier operasjonslederen.

Til NRK opplyser bussjåfør Niels Christian Stephansen at bussen kom fra Ålesund og var på vei tilbake dit da ulykken skjedde. Og at farten var om lag 60 kilometer i timen.

– Vi var bare 500–600 meter fra gjestegården da vi møtte en bobil. I utgangspunktet skal det være plass til to busser, men bobilen lå for langt inne i banen. Jeg så for sent at den ikke ville svinge ut. Da havnet vi utenfor asfaltkanten med hjulet, sier Stephansen.

Sparket ut frontruta

Bobilen kjørte videre, fordi føreren mest sannsynlig ikke fikk med seg hva som skjedde.

Det var mulig å passere bussen som lå på siden i veien, men det oppsto kø på strekningen etter ulykken. I en kort periode ble også veien stengt for opplasting av passasjerer.

Et vitne forteller til NRK at mange passasjerer lå oppå hverandre inne i bussen.

– De om bord i bussen holdt på å sparke ut frontruta. Jeg hadde en hammer i bilen, og hjalp til med å knuse ruta og få passasjerene ut. Vi fikk også åpnet nødutgangen oppe på taket og dratt ut folk derfra, sier Elvar Atlasjon til NRK