33 år gamle Laurent Koscielny møtte ikke opp da Arsenal dro til USA.
33 år gamle Laurent Koscielny møtte ikke opp da Arsenal dro til USA. Foto: Adrian Dennis

Arsenal-stjerne nektet å dra på treningsleir

Arsenal-kaptein Laurent Koscielny har slått seg vrang.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den franske stopperveteranen har nektet å reise med resten av Arsenal-troppen til treningsleiren i USA.

Det opplyser «The Gunners» på sine nettsider.

«Vi er veldig skuffet over Laurents handlinger, som går imot våre instruksjoner. Vi håper å løse denne saken, og vil ikke gi ytterligere kommentarer på nåværende tidspunkt», skriver klubben.

33-åringen har ett år igjen av kontrakten med London-klubben. Onsdag kveld meldte den britiske tabloidavisen Mirror at Koscielny har en usikker fremtid i vente etter å ha fått fristende tilbud fra franske lag.

Bordeaux skal ha tilbudt Arsenal-kapteinen en lukrativ treårskontrakt. I tillegg hevder Mirror at Lyon og Rennes er interesserte.

«Det har satt Koscielny i en vanskelig posisjon, ettersom Arsenal ikke har hastverk med å diskutere en ny kontrakt», skriver avisen. Ifølge Mirrors opplysninger onsdag kveld, er Arsenal motvillig til å gi slipp på kapteinen sin. De vil angivelig heller at han skal bli ut kontraktsåret.

TV 2s fotballekspert tror at nekten er et forsøk på å presse gjennom en overgang.

– Jeg synes det er en uting. På samme måte som klubber skal forholde seg til en kontrakt, må spillere gjøre det. Har du lyst til å gå et annet sted, men har en kontrakt, er det fortsatt opp til klubben om de vil selge, påpeker Erik Huseklepp.

Den tidligere Brann-profilen mener at slike krumspring er med på å skape en ukultur.

– Hva skjer da med nestemann som vil vekk? Det skaper en ekstremt dårlig trend. Men det er blitt sånn, dessverre, sier han.

Koscielny har vært en viktig brikke for Arsenal siden han ble hentet fra Lorient i 2010. Franskmannen har tidvis slitt voldsomt med skader. Denne sesongen spilte han bare 17 kamper i Premier League.

Stopperen fyller 34 år i september.