Dette vil «Charter»-Svein lage TV om nå

HALDEN (TV 2): Etter Farmen kjendis-suksessen, har Svein Østvik mer å gjøre enn noengang. Nå vil han lage TV om det å være annerledes.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Du kjenner kanskje Svein Østvik (58) best under navnet «Charter»-Svein.

Han er Norges meste kjente charterturist og har feriert i «Syden» til stor glede og forbauselse for norske tv-seere i snart ti sesonger.

Etter vinterens sesong av Farmen kjendis, ble han en seerfavoritt, og nå er han stadig å se på TV-skjermen.

TV 2 møtte «Kongen av Mallorca» for en prat like før han debuterte som programleder foran publikummet på Fredriksten festning i Halden.

Se video Sveins Allsang-opptreden av «Kongen av Mallorca» i toppen av saken.

Trives med «Charter»-stemplet

At 58-åringen fortsatt har stemplet som «Charter»-Svein ofrer han ikke så mange tanker. Etter han ble rikskjendis med «Charterfeber» 2006 har han vært å se i mange TV-programmer opp igjennom årene.

ALLSANG-PROGRAMLEDERE: Katrine Moholt og Svein Østvik.
ALLSANG-PROGRAMLEDERE: Katrine Moholt og Svein Østvik. Foto: Thomas Andersen / TV 2

– Det er veldig mange som tenker at det er rart at jeg ikke vil kvitte meg med det, men jeg tenker ikke sånn. Det er jo det som har gjort at jeg har fått så mye spennende inn i livet mitt, sier han til TV 2.

– Har du noen nye prosjekter på gang?

– Jeg har mer å gjøre nå enn noengang, jeg tror det er ihvertfall fire til fem TV-program jeg kommer til å være med i utover høsten. Jeg kommer jo med nye ideer til programmer hele tiden, så jeg håper noen skjønner at jeg kan noe annet enn å sitte på en barkrakk, sier Østvik til TV 2.

Annerledeshet

Østvik avslører at han har særlig ett TV-program som han ønsker å lage.

– Jeg er veldig engasjert i mennesker og i mennesker som faller utenfor. Jeg synes annerledeshet er for lite oppskattet i samfunnet vårt.

– En liten «chartervri» på litt vanskelig temaer, hvor man kan få brukt hele personligheten min. Det hadde vært stort og fått prøvd. Jeg føler at i lek ligger også veien inn til mennesker, og jeg elsker jo det at mennesker åpner opp for utvikling for å komme seg videre i livet, sier rikskjendisen.

Om hele Norges charterturist vil dukke opp på TV-skjermen med et annerledes TV-program utover høsten gjenstår å se. Østvik vil ikke røpe noen detaljer om TV-prosjektet ennå.

– Jeg har vel noe på gang, ettersom jeg nevner det, sier Østvik.

Han avslører derimot at han har fått tydelig inspirasjon fra Petter Nyquist som ledet TV 2-programmet «Petter-uteligger», der han flyttet ut på gata i Oslo og fulgte syv rusavhengige, som ønsket en endring i livene sine.

Brennende engasjement

«Kongen av Mallorca» brenner for å jevne ut de store ulikhetene i dagens samfunn.

Han mener nordmenn kvier seg for å vise følsomhet og åpenhet og at mennesker med enkelte særegenheter ikke blir godtatt i samfunnet vårt.

– Jeg brenner for at mennesker må åpne øynene for å se forskjellene i livene folk lever. Vi må vekke mennesker opp av dvalen, for vi lever i så mye rutinemessig liksom-velstand at vi helt glemmer å føle det som er viktig, sier den engasjerte 58-åringen.

Overveldet

På tross av at Østvik har vært i rampelyset i mange år, ble oppmerksomheten etter Farmen-kjendis overveldende for ham.

Underveis i oppholdet på gården snakket at han stadig om rørende og personlige temaer. Det fungerte som en terapi og var høyst nødvendig, forteller Østvik.

– Det å leve i 1919 er jo ganske traust, jeg følte meg så bondsk i hodet at jeg måtte snakke om noe viktig, for å kjenne at jeg var Svein. Jeg kjente på min frykt for å være ærlig og åpen om de tingene som har formet meg, forteller den ferske programlederen.

Det var nettopp etter disse samtalene at TV-seere begynte å ta kontakt med Østvik.

– Det har vært fantastisk etter Farmen-kjendis. Det har vært veldig sterkt, innrømmer han.

Gråter av responsen

– Det jeg tidligere har delt om faren min og om barna mine, det virker det som folk har tatt innover seg og kjent seg igjen i, sier han.

Under Farmen kjendis var han åpen om sitt forhold til sine tre barn og sin egen far.

Han deler med TV 2 at folk over hele landet har kontaktet han personlig gjennom brev, e-post og sendt utallige innlegg på Facebook.

– Jeg sitter hjemme og gråter noen ganger, jeg blir sittende å tenke over livet og føler på en form for verdifullhet, det er en utrolig følelse, sier han.

Singel

Kongen av de sydligere strøk har deitet på TV gjennom dokussåpen «Charterfeber» og vært på sjekkern gjennom Se og Hør i 2008. Men han har takket høflig nei til ytterligere kjendisdating-programmer.

58-åringen er fortsatt singel, men han innrømmer at oppmerksomheten på damefronten har blitt litt større etter Farmen kjendis.

– Det ble litt mer fres etter det da. De som trodde jeg var helt sprø begynte å banke på døra og lurte på om det fantes et menneske bak klovnemasken, sier han lattermildt.

Trenger ikke kjæreste

– Ønsker du deg en kjæreste noengang da?

– I og med at jeg har vært alene i 15 år kan det virke som jeg ikke har lyst på det. Jeg har stort sett vært alene, med unntak av noen få og kortvarige forhold. Jeg trives jo veldig godt alene, alt som har vært fint i livet har jeg jo klart alene. Rent statistisk så ser det veldig dårlig ut.

– Er det du som sjekker opp dem, eller er det de som sjekker opp deg?

– Nei, det kan jeg aldri tenke meg at jeg klarer, sier med han mens latteren sitter løst.

Han innrømmer at han aldri har følt på trangen til å ha en kjæreste, men avslører at hvis han treffer den store kjærligheten, så er det fare for at han ryker han på en smell han også.

Debutant

Torsdag debuterer Østvik som programleder på Allsang på Grensen, til stor glede for moren hjemme på Kongsberg.

– Det er stort å være med på ting som muttern elsker, sier Østvik.

Han er også aktuell som reisereporter i programmet God Sommer Norge.

Se Allsang på Grensen torsdag på TV 2 og TV 2 Sumo.