Daniel Kvammen har fått en ny grunn til å skrive kjærlighetslåter

HALDEN (TV 2): Artisten avslører at han har fått seg kjæreste.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Daniel Kvammen (31) tok Norge med storm da han debuterte som artist for fire år siden med sine låter på hallingdialekt.

For sitt første album ble han nominert til tre Spellemannpriser, og låten «Du fortenar ein som meg» ble en stor radiohit.

– Jeg vil beskrive de siste fire årene som å lette med et fly. Det har bare gått oppover, men det rister hele tiden. Det har vært en sinnssvak tur, sier han.

TV 2 møter ham under innspilingen av Allsang på grensen, som han gjester for første gang.

Se video av Daniel Kvammens Allsang-opptreden i toppen av saken.

På turne i fem år

Kvammen er midt inne i sin sommerturne, som går gjennom nærmest hele Norge. Slik har han levd de siste årene.

– Jeg har jo lenge vært en P3-artist og spilte på store festivaler, og jeg elsker fortsatt det, men de siste årene har jeg reist rundt til små bygder og spilt akustiske konserter også. På et tidspunkt bestemte jeg meg for at jeg vil være «en sånn artist», en som spiller for folk, uansett hvor de bor i Norge, sier han.

– ­Jeg har reist rundt i fem år og spilt 50 – 100 konserter i året, som jo er veldig mye. Av og til må jeg klype meg selv i armen, og si til meg selv: Tenk at jeg får lov til å drive med dette, sier han videre.

ALLSANG-DEBUT: Daniel Kvammen gjester Allsang på grensen for første gang.
ALLSANG-DEBUT: Daniel Kvammen gjester Allsang på grensen for første gang. Foto: Thomas Andersen / TV 2

Han innrømmer at turnelivet kan være slitsomt til tider.

– Nå som jeg er på turne, så vet jeg ikke opp eller ned på døgnet. Det er veldig slitsomt, men veldig moro. Det er ganske mye stress, langt å kjøre og mye arbeid, men det er guttedrømmen som går i oppfyllelse hver kveld jeg står på scenen, så da er det verdt det, sier han.

Hemmelighetsfull om ny musikk

Det har gått snart to år siden Kvammen slapp sitt forrige album. Han blir hemmelighetsfull når han får spørsmål om ny musikk snart er på vei.

– Det kan hende det blir morsomt å være meg til neste år. Det ligger noen planer der, men det er hemmelig foreløpig. Som artist har man alltid ekstremt store planer i hodet, og nå kjenner jeg at det brygger opp til storm, sier han.

31-åringen fra Geilo beskriver det som at han har blitt voksen i løpet av de siste to årene på turne.

– Når det kommer ny musikk, så kommer det til å være ekte, fordi jeg har brukt mye tid på å finne ut hvilken type artist og menneske jeg vil være, sier han.

Har fått seg kjæreste

Mens tekstene på Kvammens andre album handlet om kjærlighetssorg etter et brudd, skrev han om sitt samfunnsengasjementet på sitt tredje album. Nå kan det tyde på at han er tilbake på kjærlighetssporet.

– Jeg skriver alltid om kjærlighet i en eller annen form, enten om man kommer fra den ene vinkelen eller den andre. Ut eller inn av noe, sier han.

Kvammen avslører at han har fått seg kjæreste.

– Det er ei jeg har truffet, også har det utviklet seg til noe ordentlig i det siste. Jeg er veldig fornøyd med det, og det er stor stas å finne noen som man er glad i. Det er hyggelig å komme hjem til noen som man liker bedre enn alle de andre, sier han.

– Kjempefornøyd

Han vil ikke røpe noen detaljer om sin utkårede.

– Jeg er kjempefornøyd med å ha funnet meg en kjæreste, men jeg har alltid vært glad i å ha en del av mitt privatliv privat. Jeg er ikke den som er mest i rampelyset. Men jeg er sykt fornøyd med å være sammen med hun jeg er sammen med. Terningkast syv, sier han.

Artisten kan derimot avsløre at han har skrevet flere låter om forholdet.

– Det er mye inspirasjon i gode forhold, sier han.

Takker nei til reality-TV

Kvammens ønske om å holde privatlivet privat fører også til at han ikke har dukket opp i kjendisrealityserier på TV-skjermen.

– Man skal aldri si aldri, men jeg tror ikke at reality-TV er noe for meg, så jeg har takket nei. Jeg vil holde fokus på det jeg driver med, og det er musikk. Jeg har også en veldig dårlig koordinasjonsevne, så jeg hadde for eksempel vært så dårlig i tvekamper på Farmen kjendis. Jeg er litt redd for å tape, sier han og ler.

Alt 31-åringen vil er å fortsette å lage musikk som folk vil lytte til.

– Når man er ung, så tenker man ofte «the bigger the better», men nå har jeg blitt eldre og jeg tenker at jeg vil være en artist som alle har et forhold til og som lager gode låter. Jeg ser opp til artister som Odd Nordstoga og Bjørn Eidsvåg. Jeg har lyst til å fortsette å lage gode låter, også håper jeg at folk fortsatt kommer og ser meg når jeg er 60 år, sier han.

Se Allsang på Grensen torsdager på TV 2 og TV 2 Sumo.

.