Gruppeseier til Mol og Sørum i Sveits etter seier mot Russland

Anders Mol og Christian Sørum vant sin gruppe i femstjernersturneringen i sandvolleyball i Gstaad onsdag med seier i både semifinale og gruppefinale.

Først ble det seier i to strake sett mot sveitsiske Quentin Mètral/Yves Haussener, mens russerne Nikita Ljamin/Taras Myskiv bød på tøffere motstand i gruppefinalen. Nordmennene tapte første sett, men slo tilbake og vant 2-1 (19-21, 21-19, 15-10).

Dermed er de norske verdensenerne klare for åttedelsfinale fredag. Gruppeseieren gir dem walkover i den første utslagsrunden torsdag.

I sveitsiske Gstaad hadde den norske duoen få problemer med å feie hjemmehåpene Mètral Haussener av banen. Etter 35 minutter hadde Mol og Sørum vunnet to strake sett, 21-17, 21-13.

Dermed fikk de norske gutta en god start i sin første turnering etter VM-bronsen forrige helg.

I første sett fikk den norske duoen en ledelse på fem poeng på stillingen 10-5. Den ledelsen klarte ikke Mètral og Haussener å ta igjen. Avstanden var på det nærmeste to poeng (15-13), men Mol og Sørum dro settet i land med 21-17.

Også i det andre settet hadde bronsevinnerne fra VM full kontroll. De norske gutta gikk raskt opp i en trepoengsledelse (7-4) og økte til 13-6. Resten av kampen ble en ren formalitet. Mol og Sørum vant settet 21-13, og dermed kampen 2-0.

Mot Ljamin og Myskiv ble det tett og jevnt i alle tre sett, men de norske var best da det gjaldt og avgjorde kampen etter 44 minutters kamp i sanden.

Det var i Gstaad i fjor at den norske duoen tok sin første turneringsseier. Siden den gang har det norske paret herjet på sandvolleyballbanen verden over.

(©NTB/TV 2 Sporten)