Sagan suveren da Edvald fikk trøbbel

Etter gårsdagens flate spurtetappe, var det en betydelig mer kupert etappe som ventet rytterne onsdag. I spurten var Peter Sagan overlegen.

Edvald Boasson Hagen var det norske håpet på etappen, men med drøye 23 kilometer igjen punkterte han. Uhellet skjedde på vei opp dagens siste kategoriserte stigning, og på toppen av fjellet var Boasson Hagen et drøyt minutt bak. Etter fantastisk kjøring nedover klarte han å kjøre seg opp igjen i feltet.

I spurten ble det dessverre for tungt for Boasson Hagen, som endte på en tolvteplass.

– Det var jo punktering på verst tenkelig tidspunkt, i bunnen av siste bakke. Jeg måtte jobbe hardt for å i det hele tatt være med i gruppen foran. Jeg klarte akkurat å hente det inn i utforkjøringen. Det var vanskelig å gjøre så mye i spurten, men for å se det positive i det, klarte jeg delvis å være med i gruppen foran, sier Boasson Hagen til TV 2.

Dagens etappe ble som ventet for tung for de beste spurterne, og Alexander Kristoff falt av sammen med flere av de beste spurterne med fire mil igjen.

UAE-rytter Rui Costa prøvde seg på å gå solo med drøye sju kilometer igjen, men da feltet kjørte han inn igjen ble det spurt. Der var Peter Sagan suveren, og vant foran Wout van Aert og Matteo Trentin. Seieren er slovakens 12 i Tour de France.

– De andre dagene har folk klaget på meg, og sagt «hva er det som mangler?», men i dag var det lett, sier vinneren til TV 2.

– Jeg hører ikke på kritikerne. De har ikke noe annet å gjøre enn å kritisere. De har et dårlig liv.

– Laget kjørte veldig bra. Det var en hard etappe, og jeg er glad for at jeg vant.