United-kjenner reagerer på Solskjærs Pogba-uttalelser

Ole Gunnar Solskjærs forsvar av Paul Pogba kommer neppe til å falle i god jord hos supporterne, advarer en av journalistene som følger klubben tettest.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag morgen møtte kristiansunderen pressen for første gang denne sesongen i australske Perth.

Der ble Solskjær grillet om Pogba, som har uttrykt et ønske om å forlate de røde djevlene.

46-åringen valgte å ta franskmannen i forsvar. Det tok Samuel Luckhurst, en av journalistene som følger klubben tettest som sjefskribent i Manchester Evening News, på sengen.

– Det var overraskende. For å si det mildt, sier Luckhurst til TV 2.

– Problemet, ikke løsningen

Blant annet sa Solskjær at Pogba «har et hjerte laget av gull», og at han «aldri har vært et problem».

I tillegg antydet han at pressen har en agenda mot stjernespilleren.

– Det er effektivt bare å fortsette den overdrevne rosen av Pogba, som har forårsaket harme blant noen av United-spillerne. Det var en ganske breial taktikk, og ikke en utelukkende suksessfull en. Spesielt siden han prøvde å legge det på media, mener Luckhurst.

– Han hadde et godt poeng med tanke på videoen med Lingard. Men det er ikke en agenda mot Pogba. Han (Pogba) viste mangel av respekt da manageren ble sparket i fjor, og agenten prøver alltid å ordne en overgang for ham. Og han tilbød ham til Manchester City i fjor. Noen i Manchester United må erkjenne at de tar feil. Denne fyren er problemet – ikke løsningen, som Solskjær ga inntrykk av i dag, fortsetter han.

– Sier ting som slår tilbake

Manchester Evening News-journalisten tror at Solskjær hadde lagt en plan på forhånd sammen med medieteamet sitt om hvordan de skulle håndtere de forventede Pogba-spørsmålene.

Luckhurst mener at Solskjær klarte å flytte noe av søkelyset over på seg selv, men tror at han sitter igjen med flere misfornøyde supportere. Han viser til at flere ønsker at klubben skal kvitte seg med Pogba etter franksmannen og agentens uttalelser den siste tiden.

– Han har en tendens til å si ting som slår tilbake på ham. Han har motsagt seg selv med flere av tingene han sier om spillerne, som «jeg vil bli suksessfull her, men noen av spillerne vil ikke det», påpeker han.

Journalisten viser til at det ennå ikke er blitt solgt en spiller, foruten dem som forlot klubben gratis 1. juli.

– Han sa at spillerne måtte ville det mer og ofre seg selv. Det inntrykket Pogba gir, er at han ikke er klar for det. Solskjær har en retorikk som gjør at det kan slå tilbake på ham. Det er bra for oss, for det er mye å spørre ham om, men ved å gå til forsvar hjelper han ikke seg selv. Noen ganger vil han trenge media på sin side denne sesongen, for ting går ikke bra. Små ting som dette vil folk holde imot ham, forklarer han.

– For positiv

Luckhurst har bitt seg merke i at Solskjær som regel er positiv. Han frykter at det kan bli for mye av det gode.

– Da Roberto Martínez var i Everton, slet han ut supporterne fordi han var for positiv. Solskjær står litt i fare for å nå det samme punktet med United-supporterne, advarer han, og fortsetter:

– Det er begrenset hvor mye du kan konkludere fra Twitter, men når folk kaller ham en «yes man», ser det ikke bra ut for en klubb og manager som har en stall som kom på sjetteplass forrige sesong.

Mener Solskjær sier for mye

Sky Sports-reporter, James Cooper, er en av journalistene som har fulgt klubben tett de siste årene. Han mener Solskjær svekker seg selv når han noen ganger sier mer enn han burde.

– Jeg tror han beveger seg ut på farlig territorium når han skal få frem budskapet sitt. Han vet hva han skal si, men noen ganger beveger han seg inn på andre områder og føler ett press for å si mer. Jeg mener han noen ganger bør si mindre, sier James Cooper til TV 2 og sikter til da Solskjær antyder en agenda mot Pogba og hvor han tar opp den medieskapte krangelen mellom Jesse Lingard og franskmannen.

– Det er en Manchester United-manager som fortsatt prøver å forstå det å være en Manchester United-manager. Han må forstå at det er en stor mengde av journalistene i rommet som vil at han skal bli en suksess. Det er ingen av oss som vil at de neste seks månedene skal handle om alt som går galt, sier James Cooper til TV 2.

– Skulle ønske han hadde hjulpet seg mer

Selv om flere av spillerne vil vekk håper United-kjenneren at Ole Gunnar Solskjær er rett mann til å snu den dårlige trenden på Old Trafford.

– Paul Pogba sier han vil ha en ny utfordring, agenten sier klubben snakker. Agentene til Romelu Lukaku og Victor Lindelöf snakker, plutselig vil alle vekk. Jeg tror måten Ole Gunnar Solskjær tenker, er at han også er bekymret for de yngre spillerne. Det er ingen tvil om at han en farsfigur og med alt dette kaoset så er det vanskelig å skaffe stabilitet og noe som varer. Alle håper han er den rette mannen for jobben, jeg misunner ham ikke, men jeg skulle ønske han hadde hjulpet seg selv mer noen ganger, forteller Cooper.

– Hvordan skal han gjøre det?

– Det er vanskelig, men jeg tror han må han en klar strategi der han tenker riktig på hva han sier foran journalistene. Han kjenner dem, han vet at de ønsker ham suksess, han vet de vil spør om ditt og datt. Han må ha gode svar, og som jeg sa, så går han litt i fellen når han beveger seg utenfor de planlagte svarene. Han føler han må legge til en setning her og der. Noen ganger er det bedre med et punktum enn ett komma, forklarer Sky Sports-reporteren.