MÅLFARLIG: Linfield-angriper Andrew Waterworth (til høyre) har til vane for å score mål. Forrige sesong ble det 30 fulltreffere i alle turneringer. Foto: bildbyrån.
MÅLFARLIG: Linfield-angriper Andrew Waterworth (til høyre) har til vane for å score mål. Forrige sesong ble det 30 fulltreffere i alle turneringer. Foto: bildbyrån.

Glemte drakt og gikk på toalettet under kamp – nå kan han skape problemer for RBK

Linfields toppscorer, Andrew Waterworth, hadde et brutalt møte med profflivet som fotballspiler. Nå kan 33-åringen være den som ender Rosenborgs mesterligadrøm.

Se Linfield-Rosenborg fra kl. 20.40 på TV 2 Sport 1 og TV 2 Sumo!

Onsdag starter Rosenborg jakten på deltakelse i den største klubbturneringen i fotball, Champions League.

I første kvalifiseringsrunde venter dobbeltoppgjøret mot Linfield fra Nord-Irland.

RBK har møtt Linfield to ganger tidligere. I 2010 ble det 2-0-seier sammenlagt, og i 1986 ble det 2-1 sammenlagt i serievinnercupen.

En mann som kan påføre Rosenborgs første tap for Linfield, er deres toppscorer Andrew Waterworth. Forrige sesong scoret angriperen 30 mål på 41 kamper i alle turneringer.

Imponerende, men det som ikke var like merkverdig var da Waterworth som 21-åring forsøkte å slå gjennom som proffspiller for den skotske klubben Hamilton Academical.

– Manageren ble rasende

Ifølge BBC var det flere kamper nord-iren ikke var klar til å bli byttet inn. Av utrolige årsaker.

– I en av mine første kamper var jeg klar til å bli byttet inn, da jeg innså at drakten min lå igjen i garderoben. Da manageren fikk vite om det, ble han rasende og nektet å bytte meg inn, sier Waterworth til BBC.

Og det var ikke den eneste gangen angriperen fikk problemer.

Uheldig toalettbesøk

– I den samme kampen spurte jeg assistenttreneren om jeg kunne gå på toalettet en time ut i kampen. Jeg fikk svar at jeg var en voksen mann og om man måtte på toalettet, så gikk man på toalettet, sier nord-iren og fortsetter:

– Så i neste kamp måtte jeg på toalettet og gikk inn i garderoben uten å si det til noen. Manageren min ville bytte meg inn, men kunne ikke finne meg noen steder. Han spurte etter meg og igjen var han lite fornøyd, forteller Andrew Waterworth.

– Jeg var nok litt uskyldig og umoden den gang, men jeg lærte raskt.

Det ble aldri en skikkelig proffkarriere for Waterworth og etter åtte måneder forlot han Hamilton Academical.

Tolv år senere har han etablert seg som en av de beste spissene i den Nord-Irske ligaen.

Rosenborg er oddsfavoritter før dobbeltoppgjøret, så gjenstår det å se om Andrew Waterworth kan skape problemer for et Rosenborg som har hatt en dårlig sesong så langt i Eliteserien.

Går Rosenborg videre, venter vinneren av BATE Borisov (Hviterussland) - Piast Gliwice (Polen).