Benjamin (7) og Kim André (34) omkom i togulykken i Danmark

Far og sønn mistet livet da de kolliderte med et tog i Trustrup i Danmark, lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Navnene frigis i samråd med familien. Det opplyser Sør-Øst politidistrikt i en pressemelding.

Lørdag 6. juli kolliderte en personbil med en familie på fire med et tog.

Det var den snart åtte år gamle Benjamin Sørvang Nielsen og hans far, 34 år gamle Kim André Nielsen fra Hokksund, som omkom i ulykken.

Minneord

34-åringen var aktiv i fotballmiljøet i Hokksund, og har også spilt for Mjøndalen.

Der var han lagkamerat med blant andre Mads Hansen.

– Som spiller husker jeg han som en dønn seriøs spiller med en fantastisk høyrefot. Som menneske husker jeg han som en rolig og sindig kar, som alltid hadde et smil i munnviken og en avvæpnende kommentar på lur, sier Hansen til TV 2.

NRK har formidlet et minneord fra familien. Der står det blant annet:

«Lørdag 6. juli skjedde det ingen noen gang kunne forestille seg at kunne skje. Vår fantastiske ektemann, far, sønn, bror, svigersønn og svoger, Kim André Nielsen og hans flotte familie var på sommerferie i Danmark. Dagen, som skulle være en flott familiedag i sommerland, endte i en ubeskrivelig tragedie, da et tog traff bilen de satt i», står det i minneordet.

– Mange er berørte

Fungerende prost i Øvre Eiker, Anne-Jorunn Bakken, forteller at Kim André var en profilert mann innenfor idrettsmiljøet, og at denne hendelsen går inn på svært mange i lokalsamfunnet.

– Både idrettsvenner, naboer og klassekamerater er berørt av dette her, sier hun til TV 2, og forteller at de vil holde kirken åpen de neste dagene.

– Vi holder kirken åpen slik at alle har et sted å komme. Enten det er for å tenne et lys, tegne en tegning eller bare sitte her. Vi ser at kirkerommet er et godt sted å komme når livet er vondt.

Ifølge Bakke vil kirken nå snakke med skolen og de andre involverte slik at de sammen kan bistå de pårørende i den vanskelige tiden fremover.

Tirsdag er kirken åpen fra 12 til 20, og onsdag er den åpen fra 14 til 20. Etter det vil de se an behovet videre.

Klubben raknet

Kim André Nilsen var i en årrekke aktiv fotballspiller i Steinberg idrettsforening, men før årets sesong gikk han over til Hokksund. Sportslig leder Anders Ivarsen forteller til TV 2 at da Nielsen dro, raknet mye i klubben.

– Kim hadde en påvirkningskraft på mange rutinerte spillere på laget, og de har vært en god gjeng lenge. Da han dro, fulgte mange av disse etter. Det raknet veldig da Kim forsvant, sier Ivarsen.

Men like før han dro til Danmark på ferie sammen med familien sin, signerte Nielsen en ny kontrakt med Steinberg.

– Han var veldig gira på å gjenreise det han hadde startet, og ønsket ikke at Steinberg skulle rakne som klubb, sier Ivarsen.

– Dyster stemning

Den sportslige lederen sier at 34-åringen har betydd svært mye for Buskerud-fotballen, men spesielt for Steinberg.

– Han har vært både spiller og sportslig leder. Han har fått mange bra spillere til klubben, og vært den som holdt klubben i gang. Kim var en lojal og bra gutt, sier Ivarsen.

Av flere i klubben beskrives Nielsen som en legende.

– Dette har gått veldig hardt inn på mange i klubben. Dette er et lite sted og alle snakker med hverandre. De siste dagene har det vært en dyster stemning i bygda, sier han.

Klubben planlegger å ha en minnemarkering på klubbhuset i løpet av neste uke, og sier at de har lyst å få til en minnemarkering under den første seriekampen etter sommerpausen.

– Grusomt

Kim André Nielsen var også aktiv i Mjøndalen. Nåværende trener i Mjøndalen, Vegard Hansen, kom til klubben i 2006 og var Nielsen sin trener i et par år.

– Han var en god fotballspiller, hadde et godt høyrebein, var en fotballsmart og en veldig fin gutt, sier Hansen til TV 2.

Fotballtreneren forteller at han fikk beskjed om ulykken lørdag kveld.

– Dette er så grusomt, og nesten uvirkelig. Man får en enorm sympati for familien som er igjen, og for kona og datteren som satt i samme bil, sier Hansen.

Ønsker markering

Mjøndalen-treneren sier ulykken setter livet litt i perspektiv.

– Man snakker om ting som er tragisk i fotballen, også dukker dette opp. Livet er så nådeløst, og kan endre seg på et sekund, sier han.

Hansen sier at klubben nå er i gang med å diskutere hvordan de skal markere den tragiske hendelsen.

– Mange i klubben synes at det hadde vært fint å markere dette, av respekt for familien og det han har gjort for klubben, sier treneren.