VIL HA NY PROSESS: Labour-leder Jeremy Corbyn.
VIL HA NY PROSESS: Labour-leder Jeremy Corbyn. Foto: Isabel Infantes/AFP/NTB scanpx

Corbyn vil ha ny Brexit-avstemning

Labour-lederen vil ha ny folkeavstemning.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Labour vil heller bli værende i EU ennå gå ut uten avtale eller med en toryavtale, erklærer partileder Jeremy Corbyn.

Labour-lederen skriver i et brev til partimedlemmene at den nye statsministeren bør sørge for en ny folkeavstemning om Brexit, melder Sky News.

Corbyn skriver i brevet til partimedlemmene at Labour vil jobbe for å forbli i EU, uansett om det andre alternativet er ingen avtale eller en avtale fremforhandlet av de konservative.

Brevet kommer etter diskusjoner om Brexit innad i Labours partiledelse tirsdag morgen.

Statsminister Theresa May kunngjorde i mai at hun vil trekke seg som leder for det konservative partiet etter flere mislykkede forsøk på å få godkjent en brexitavtale i det britiske parlamentet. Jeremy Hunt og Boris Johnson kjemper nå om å bli ny partileder og statsminister.

I februar åpnet Labour-lederen for en ny folkeavstemning, og sa at han heller vil ha en ny folkeavstemning om enn en EU-utmelding styrt av det konservative regjeringspartiet.

Storbritannias neste statsminister stiller i kveld til fjernsynsdebatt når Jeremy Hunt og Boris Johnson møtes ansikt til ansikt.

Fjernsynsdebatten starter på ITV klokken 21 norsk tid og finner sted etter at de to har deltatt på en rekke separate arrangement rundt omkring i landet der de har svart på spørsmål fra partimedlemmer.

De rundt 180.000 medlemmene i Det konservative partiet skal senere denne måneden velge ny partileder i en uravstemning. Hunt eller Johnson blir da også automatisk ny statsminister etter Theresa May 24. juli. (TV 2/NTB)