Å sette inn baksete i en varebilregistrert bil kan du ikke gjøre uten videre. Å ta det ut av en personbil bør derimot ikke være noe problem.
Å sette inn baksete i en varebilregistrert bil kan du ikke gjøre uten videre. Å ta det ut av en personbil bør derimot ikke være noe problem.

Vil ta ut baksetet i bilen – men er det lov?

Det er mange rare regler i Norge...

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I «Spør Benny»-seksjonen på broom.nosvarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei. Er det lov å ta ut baksetet midlertidig?

Benny svarer:

Heisann, det var et kjapt og konsist spørsmål! Derfor skal jeg også svare deg kjapt: Ja, det er lov!

Jeg går ut fra at spørsmålet ditt bunner i regelverket rundt det å sette inn baksete i enkelte biler, som er registrert som varebiler.

Det norske avgiftssystemet har som kjent en del ganske spesielle regler. En av dem er at vi får betydelig lavere avgift på mange biler, hvis vi tar ut baksetet og setter inn en skillevegg bak forsetene.

Du kan ikke uten videre sette inn baksetet igjen i en slik bil. I mange tilfeller vil det utløse en betydelig sum avgifter. Bilen må også vises og ombyggingen (som det da er snakk om), må inn i vognkortet.

Men at du tar ut baksetet i en personbilregistrert bil, kan jeg ikke tenke meg at noen skal kunne bry seg om. Du kan gjerne ta ut passasjersetet også, hvis du vil. Men du kan naturligvis ikke ha med noen passasjerer i bilen da.

Jeg vet ikke om du bare skal ha med noen større gjenstander eller om du tenker å shine/rense bilen innvendig- Men hvis du tenker å gjøre noe mer grunnleggende, slik som å bygge om bilen din, anbefaler jeg helt klart at du kontakter nærmeste trafikkstasjon først. Det er alltid smart å sjekke av slike ting først og ikke ta sjansen på at det ordner seg i etterkant.

Jeg håper dette var til hjelp, lykke til med selve jobben!

Dette baksetet koster deg 400.000 kroner

Stort arkiv

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under:

Les også: – Jeg blir litt trist når jeg ser bilder av denne bilen

Se video: Eyvind Hellstrøm har kjøpt bil – uten baksete