MØTTE IKKE OPP: Neymar møtte ikke opp til PSGs sesongoppkjøring mandag.
MØTTE IKKE OPP: Neymar møtte ikke opp til PSGs sesongoppkjøring mandag. Foto: Ueslei Marcelino
Brazilian soccer player Neymar leaves a police station in Sao Paulo, Brazil June 13, 2019. REUTERS/Luiza Gonzalez
Brazilian soccer player Neymar leaves a police station in Sao Paulo, Brazil June 13, 2019. REUTERS/Luiza Gonzalez Foto: Luisa Gonzalez

Neymar straffes av PSG etter at superstjernen ikke møtte opp på trening

PSG bekrefter at superstjernen Neymar droppet å møte på trening uten gyldig fravær.

Neymar har de siste månedene blitt koblet til gamleklubben Barcelona, og flere tabloider har hevdet at brasilianeren vil forsøke å streike seg til en retur til Camp Nou.

Mandag unnlot Neymar å møte opp på PSGs første trening i sesongoppkjøring.

Det bekrefter PSG i en pressemelding.

– Mandag 8. juli skulle Neymar da Silva Santos Junior returnert til sesongoppkjøringen med Paris Saint-Germains førstelag. Paris Saint-Germain noterer at Neymar Jr. ikke møtte opp til avtalt tid og sted. Dette gjorde han uten klubbens tillatelse, bekrefter PSG i en uttalelse.

PSG opplyser videre at superstjernen kan vente seg en straff av klubben etter at han uteble fra trening.

FAKSMILIE: PSG.
FAKSMILIE: PSG.

– Klubben beklager dette på det sterkeste og vil derfor komme med en passende straff, opplyser PSG.

Superstjernen Neymar forlot Barcelona til fordel for Paris Saint-Germain i august i 2017. Overgangen, med en antatt samlet verdi på langt over to milliarder kroner, gjorde brasilianeren til tidenes dyreste fotballspiller.

Neymar mistet nylig Copa America for Brasil på grunn av en ankelskade. Uten Neymar på laget vant Brasil Copa America for første gang på 12 etter å ha slått Peru 3-1 i finalen.

– Ønsker ikke Neymar tilbake til Spania
At han nå ønsker seg tilbake til Barcelona har ikke falt i god jord hos alle. Den frittalende La Liga-presidenten Javier Tebas ønsker ikke å se Neymar tilbake i Spania.

– Etter mitt syn kan Neymar bli en stor spiller hvis han oppfører seg bedre, sa han i et intervju med den spanske radiostasjonen Onda Cero søndag.

– Men jeg mener at den oppførselen og de verdiene vi forfekter som turnering også er veldig viktig. Sånn sett foretrekker jeg en annen type spiller, tilføyde han.

Tebas var ikke ferdig med det.

– Neymar er en stor spiller, men dersom oppførselen utenfor banen ikke er ok, så fortrekker jeg helt ærlig at han ikke kommer tilbake til spanske ligaen, sa La Liga-presidenten.

I utenomsportslig trøbbel
Neymar har vært i hardt vær også utenfor gressmatta den siste tiden.

Nylig ble han anklaget for å ha voldtatt en kvinne i Paris. Fotballstjernen har avvist anklagene og henviste blant annet til samtalelogger mellom ham selv og kvinnen for å bevise sin uskyld. Neymar er ikke siktet i saken.

Spanske skattemyndigheter etterforsker brasilianeren for bonuser han skal ha mottatt fra Barcelona, samt penger han fikk i forbindelse med PSG-overgangen.

Kommende sesong går måltyven glipp av PSGs tre første kamper i mesterligaen som følge av at han gikk til verbalt angrep på dommerne etter åttedelsfinalen mot Manchester United tidligere i år. Neymar anket avgjørelsen, som imidlertid ble stadfestet av UEFA.

PSG-president Nasser al-Khelaifi sa i forrige måned at han ikke ville tolerere mer «superstjerne-oppførsel». Mange har tolket det dit hen at uttalelsene var rettet mot Neymar.

Griezmann i trøbbel
Neymar er forøvrig ikke den eneste superstjernen som er i trøbbel etter ikke å ha møtt opp på trening.

Franskmannen Antoine Griezmann har for lengst uttalt at han skal bort fra Atlético i løpet av overgangsvinduet.

En overgang har imidlertid ikke gått i orden, og den spanske hovedstadsklubben forventet at spissen skulle dukke opp da de startet sesongoppkjøringen søndag.

Det gjorde ikke Griezmann. Han er heller blitt avbildet på ferie i Ibiza, og kan nå vente seg en klekkelig bot – som vil øke hver dag han ikke har returnert til Atlético, hevder AS.