SIGNERT: Youri Tielemans blir Leicester-spiller permanent.
SIGNERT: Youri Tielemans blir Leicester-spiller permanent. Foto: Daniel Leal-olivas

Leicester sprenger banken for Youri Tielemans

Leicester signerer Youri Tielemans (22) for rekordsummen 432 millioner kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det bekrefter klubben på sin hjemmeside.

22-åringen har signert en fireårskontrakt med Leicester etter overgangen fra AS Monaco.

– Det er en ubeskrivelig følelse å signere for denne fotballklubben. Helt siden jeg kom på lån forrige sesong, har alle spillerne, støtteapparatet og supporterne vært fantastiske mot meg. Jeg er i ekstase over å bli en Leicester-spiller, sier den belgiske landslagsspilleren til klubbens hjemmeside.

Midtbanespilleren var på lån til Premier League-klubben siste halvdel av forrige sesong og scoret tre mål og slo fem målgivende pasninger for «The Foxes».

– Jeg mener troppen har nok talent til å oppnå noe spesielt og for enhver spiller er det spennende å være en del av. Jeg kan ikke vente med å komme i gang igjen med denne klubben og gjøre alt for å hjelpe lagkameratene mine, sier den ferske Leicester-spilleren.

Overgangssummen på 432 millioner kroner er rekord for klubben som sjokkerte en hel verden da de vant Premier League i 15/16-sesongen.

Leicester-manager Brendan Rodgers er fornøyd med at Tielemans blir værende på King Power Stadium.

– Jeg er henrykt over at Youri har valgt å bli en del av Leicester City-eventyret. Det er en utrolig spennende epoke for klubben og at vi har muligheten til å hente spillere av Youris kvalitet, indikerer sulten vi har for fremtidig suksess, forteller Rodgers.

Leicester har allerede signert Ayoze Pérez fra Newcastle og James Justin fra Luton Town denne sommeren.