VIL VEKK: Ifeanyi Mathew har ett år igjen av kontrakten med Lillestrøm, men vil ikke spille Norge.
VIL VEKK: Ifeanyi Mathew har ett år igjen av kontrakten med Lillestrøm, men vil ikke spille Norge. Foto: Olsen, Geir

LSK-Mathew ferdig i Tyrkia, men har ingen planer om å returnere til Norge

Ifeanyi Mathew (22) er tilbake i Lillestrøm ved månedsskiftet, men ifølge spillerens agent har nigerianeren ingen planer om å fortsette karrieren i Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

22-åringen ble lånt ut til den tyrkiske andredivisjonsklubben Osmanlispor i januar, men ble ikke signert permanent nå i sommer.

– De ønsket å ha ham med videre, men hadde ikke råd til å løse ut kjøpsopsjonen. Mathew er i utgangspunktet tilbake i Lillestrøm 1. august, sier spillernes agent Emefie Aneke Atta til TV 2.

Men nigerianeren har ingen planer om å fortsette karrieren i Norge.

– Han vil ikke til norsk fotball, så målet er å fortsette i utlandet. Det er flere forespørsler og det er litt interesse. Nå venter vi på at ting blir mer konkret, forteller Atta.

Ifeanyi Mathew har etter det TV 2 erfarer vraket Rosenborg for andre gang.
Ifeanyi Mathew har etter det TV 2 erfarer vraket Rosenborg for andre gang. Foto: Borgen, Ørn E.

– Stoppet overgang til Rosenborg

Ifeanyi Mathew stoppet en overgang til en annen norsk klubb i januar. Ifølge Romerikes Blad var Lillestrøm og Rosenborg enige om en overgang på over ti millioner kroner den gangen, men nigerianeren ville ikke til klubben.

Etter det TV 2 erfarer har Rosenborg igjen forsøket seg på midtbanespilleren, men for andre gang har 22-åringen nektet å signere for trønderne.

– Planen er å selge ham

Sportssjef Simon Mesfin i LSK sier til TV 2 at Mathew nå er på ferie i Nigeria. Selv om lånet i Tyrkia er utløpt, kan han ikke spille for Lillestrøm siden nye spillere i Norge ikke kan registreres før 1. august. Planen er uansett å selge midtbanespilleren i løpet av sommeren.

– Ja, det er det vi jobber mot og som har vært planen. Vi er i dialog med både norske og utenlandske klubber, men det er ikke kommet til noe konkret. Osmanlispor er også fremdeles aktuelle, selv om de ikke benyttet seg av kjøpsopsjonen, sier Mesfin.

– Hvilken pris ser dere for dere å få for ham?

– Det vil jeg ikke si noe om. Vi fikk godt betalt for lånet, så vi er godt på vei der. Totalsummen kan bli ganske bra.

Ifeanyi Mathew har kontrakt med Lillestrøm som går ut 31. juli 2020.