Festivalen Palmesus ble arrangert i helgen i Kristiansand. En person som jobbet på festivalen er innlagt med hjernehinnebetennelse.
Festivalen Palmesus ble arrangert i helgen i Kristiansand. En person som jobbet på festivalen er innlagt med hjernehinnebetennelse. Foto: Håkon Mosvold Larsen/ NTB scanpix

Én person innlagt med hjernehinnebetennelse etter Palmesus

Én person som jobbet på festivalen ble lørdag innlagt på sykehus med smittsom hjernehinnebetennelse, ifølge NRK.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Personen skal ikke være i livsfare.

– Mandag formiddag ble vi informert om at en person i crewet til Palmesus har blitt lagt inn på sykehus på lørdag med smittsom hjernehinnebetennesle, sier festivalsjef Leif Fosselie til NRK, som først omtalte saken.

Fosselie informerer at de, etter en oppfordring fra kommuneoverlegen, nå har sendt ut en melding til alle som jobbet på Palmesus i Kristiansand i helgen.

I meldingen skrev de at de må ta kontakt med lege om de kjenner på symptomer. De vurderer nå også å informere alle deltakerne som var på festivalen, ifølge kanalen.

– Det er fem personer som har jobbet sammen med den smittede på fredagen. Vi har snakket med hver enkelt av dem. Ingen av dem har noen symptomer, sier Fosselie.

Kommuneoverlege i Arendal, Preben Aavitsland, opplyser til NRK at pasienten ble lagt inn på lørdag med meningokokksykdom, som omtales som smittsom hjernehinnebetennelse.

Han forteller at det går bra med personen.

– Dette er en liten smittsom sykdom, og det er sjelden at det kommer flere smittetilfeller etter en person er smittet, sier han.

Hjernehinnebetennelse er en smittsom sykdom som kan være dødelig. Sykdommen smitter via spytt. Typiske symptomer er høy feber, stivhet i nakke, nedsatt bevissthet, kvalme og brekninger, ifølge Folkehelseinstituttet (FHI).