US actor Adam Sandler arrives to attend the Los Angeles premiere screening of the Netflix film
Actor Cameron Boyce arrives for WE Day California at the Forum in Inglewood, California on April 25, 2019. - WE Day is the world�s largest youth empowerment event combining the energy of a live concert with the inspiration of extraordinary stories of leadership and change. WE Day California will bring together world-renowned speakers and award-winning performers to celebrate the tens of thousands of young people from across California who have made a difference in their community. (Photo by Robyn BECK / AFP)

Kjendisverden i sorg etter barnestjernens død

Den avdøde Disney-stjernen Cameron Boyce (20) hylles av skuespillerkolleger.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søndag morgen kom beskjeden om at den unge Disney-stjernen Cameron Boyce hadde gått bort. Han ble 20 år gammel.

Familien til barnestjernen bekreftet dødsfallet til ABC NEWS lørdag kveld.

Epilepsianfall

«Han døde av et anfall han fikk som følge av en pågående medisinsk tilstand han ble behandlet for», sier en talsmann for familien til nettstedet.

Ifølge TMZ, fikk Boyce et dødelig epilepsianfall.

Det var romkameraten som fant 20-åringen livløs i sengen. Ambulansepersonellet klarte ikke å gjenopplive Boyce og han ble erklært død på stedet.

Disney-veteran

Stjernes død har vekket følelser internasjonalt og rystet hele Disney-konsernet.

Det siste bildet Boyce delte på bildedelingstjenesten Instagram har fått over åtte millioner «likes».

«Han var allerede en veteran i underholdningsbransjen», er en av uttalelsene Disney har kommet med etter Boyces bortgang, skriver CNN.

Hans mangeårige medskuespiller, Skai Jackson, fra Disney-serien «Jessie» har kommentert på Instagram: «Jeg elsker deg. For alltid i mitt hjerte».

I sorg

På tross av sin unge alder klarte Boyce å gjøre seg bemerket. Han har spilt i en rekke Disney-serier og filmer. Han hadde i tillegg flere filmroller som ventet på han i løpet av det kommende året, ifølge CNN.

Blant disse var HBO-komedien «Mrs. Fletcher».

Mange fans og kjente har tatt til sosiale medier for å hedre barnestjernen.

– For ung, altfor søt og morsom. Den snilleste, mest talentfulle og skikkelige gutten som fantes. Jeg elsket den ungen. Han brydde seg så mye om familien og om verden. Tusen skal du ha Cameron, for alt du ga oss. Så mye ventet på deg. Alle våre hjerter er knust. Jeg tenker på familien din og jeg sender våre dypeste kondolanser, skriver Adam Sandler på Instagram.

Han spilte sønnen til Disney-skurken Cruella De Vil i serien «Descendants». Han har også spilt i den amerikanske komedien «Grown Ups» med skuespillere som Adam Sandler og Salma Hayek. Sistnevnte har også delt sine kondolanser på sosiale medier.

– (...) hans glede vil fortsette å leve i våre hjerter for alltid, mens han danser og skinner et annet sted, skriver Hayek på Instagram.

– Walt Disney-konsernet sørger over tapet av Cameron Boyce, han var en venn til så mange av oss. Han var fylt med så mye talent, hjerte og liv og altfor ung til å dø. Våre bønner går til hans familie og hans venner, skriver sjefsdirektøren i Disney, Rober Iger, på Twitter.

Den verdenskjente sminke-influenceren James Charles er også blant stjernene som har tydd til sosiale medier for å støtte oppom Boyces etterlatte.

– Hvil i fred Cameron Boyce. Han var så ung og ekstremt talenfull, men også en av de snilleste menneskene jeg har møtt. Jeg sender kjærlighet til hans venner og familie, skriver han på Twitter.

Den «Euphoria»-aktuelle Zendaya er også blant de sørgende.

En familie i sorg

Den avdøde barnestjernen ble født og oppvokst i Los Angeles, i USA. Han debuterte på filmlerretet i en alder av ni år, i skrekkfilmen «Mirrors». Kun to år senere var han å se i Adam Sandler-filmen «Grown Ups».

EN OG TO: Adam Sandler spilte faren til Cameron Boyce i filmen «Grown Ups» 1 og 2.
EN OG TO: Adam Sandler spilte faren til Cameron Boyce i filmen «Grown Ups» 1 og 2. Foto: FameFlynet Pictures / Stella Pictures

– Det er med et dypt tungt hjerte når vi sier at vi mistet vår Cameron i morges. (...) Vi er helt hjerteknuste og vi ønsker respekt for vårt privatliv i denne svært vanskelige tiden når vi sørger over tapet av vår sønn og bror, har familiens talsperson uttalt til mediene.