NYSIGNERT: Etter to år som akademispiller har nordmannen fått proffkontrakt. Foto: Everton FC
NYSIGNERT: Etter to år som akademispiller har nordmannen fått proffkontrakt. Foto: Everton FC

Einar (18) signerte proffkontrakt med Everton

Den norske unggutten Einar Iversen blir Everton-proff.

Etter litt over to år som akademispiller i den engelske Premier League-klubben Everton har Einar Iversen nå signert en proffkontrakt. Det bekrefter klubben på sine hjemmesider.

– ­­Det føles veldig bra. Det er noe jeg har drømt om lenge. Jeg har lenge visst at jeg ville bli tilbudt proffkontrakt, men det er godt endelig å få det bekreftet, sier Iversen til TV 2.

Den nye treårskontrakten betyr at nordmannen nå blir fulltidsspiller.

– I fjor var jeg litt på U18-laget og litt på U23. Nå blir det kun U23. Da var det både skole og fotball, men nå blir det kun fotball. Så det er selvfølgelig deilig. Det var ikke så mye skole i fjor, men det gjør ikke meg noe kun å få tenke på fotball, sier 18-åringen.

Fra Stord til Everton
Det var høsten 2017 at hordalendingen forlot 3. divisjonsklubben Stord for å slutte seg til den blå delen av Merseyside. Siden den gang har midtbanespilleren hatt en rivende utvikling.

– ­Som spiller har jeg utviklet meg mye, både fotballmessig og fysisk. Rent fysisk har jeg også vokst en god del. Jeg har jobbet mye med styrketrening og blitt sterkere. Før spilte jeg mye sidelengs, men jeg er blitt mye mer fremoverrettet nå, sier Iversen, som stort sett enten spiller dypt på midtbanen eller som indreløper.

Einar Iversen, her sammen med sportsdirektør Marcel Brands.
Einar Iversen, her sammen med sportsdirektør Marcel Brands. Foto: Everton FC

I forrige sesong ble Iversen kåret til årets akademispiller i Everton. En pris spillere som Tom Davies og Ross Barkley tidligere har fått.

– Det var veldig stort. Det viser at jeg gjør noe riktig, og jeg hadde en veldig god sesong i fjor. Jeg visste ingenting om det på forhånd da jeg fikk prisen, så jeg ble litt satt ut. Jeg måtte opp på scenen og holde tale, men det gikk overraskende greit.

– Det er folk man ser opp til som har fått prisen tidligere, så det er stort, sier Iversen som for øvrig også var kaptein på U18-laget forrige sesong.

Tidligere i år fikk han også sin debut for det norske U21-landslaget.

– Det har betydd veldig mye

Også utenfor banen har stordabuen tatt steg. Han trekker frem en viktig faktor for at det har gått såpass bra.

– Det å bo hos en vertsfamilie har betydd veldig mye for meg. De har tatt veldig godt vare på meg. Jeg tror det hadde vært veldig vanskelig å bo helt alene i en leilighet, så det har hjulpet meg veldig mye. Familien tar meg alltid godt imot når jeg kommer hjem fra kamp eller trening. Jeg kommer til å bli boende der ett år til, sier nordmannen.

Iversen skulle opprinnelig ha dratt til Spania på treningsleir med Everton U23, men nordmannen må bli igjen for å trene i Liverpool etter å ha pådratt seg en lyskestrekk.

– Jeg mister dessverre noen uker nå på grunn av skaden. Jeg har fått beskjed om at det fort kan gå fire til fem uker før jeg er tilbake i full trening. Det har vært tøffe treninger til nå, så det kan ha spilt inn på skaden. Nå blir det alternativ trening i England fremover, sier stortalentet.

Einar Iversen utenfor Evertons treningsanlegg Finch Farm. Foto: Everton FC
Einar Iversen utenfor Evertons treningsanlegg Finch Farm. Foto: Everton FC

– ­Hva er målet for sesongen som kommer?

– Målet er bare å få spille så mange kamper for U23 som mulig. Det er tøff konkurranse, spesielt i den posisjonen jeg spiller. Jo flere kamper jeg får spille, jo bedre er det.

– Jeg har ikke trent med førstelaget ennå, men nå som jeg er på U23 er jeg et hakk nærmere og sjansene er større, forklarer nordmannen.

Evertons førstelag ligaåpner 10. august mot Crystal Palace.