KLAR BESKJED: Real Madrid lot det skinne gjennom at det ikke kom på tale å selge Martin Ødegaard.
KLAR BESKJED: Real Madrid lot det skinne gjennom at det ikke kom på tale å selge Martin Ødegaard. Foto: Gorka Estrada/EPA

Ødegaard fikk krystallklar beskjed fra Real Madrid

Real Madrid-drømmen lever i beste velgående for Martin Ødegaard.

Han er på plass i La Liga som 20-åring, Martin Ødegaard.

Foran rundt 4.000 tilskuere ble Ødegaard presentert for Real Sociedad-fansen sammen med resten av nykommerne søndag.

At Ødegaard nå er på plass i spansk fotball, er langt i fra noen tilfeldighet.

En av faktorene som gjorde at Ødegaard vraket klubber som kunne tilby Champions League-spill allerede i år, handler om Ødegaards største drøm.

– Jeg liker jo spansk fotball, og målet er å spille for Real Madrid til slutt. Da tror jeg det er gunstig å venne seg til Spania. Det vil gjøre språket lettere også. Det er mye som stemmer med Spania, sier Ødegaard til TV 2 Sporten.

Han har brukt flere måneder på å ta valget. Til slutt ble han overbevist.

– Det er egentlig alt med klubben, alt fra hvordan de ønsker å spille til hvordan de vil bruke meg. Prosjektet de la fram og hvor ivrige de var på å få meg, gjorde at jeg ble trygg på dette valget, sier Ødegaard.

Real Madrid nektet å selge

Han vil ikke kommentere hvilke andre klubber som har vært inne i bildet, men bekrefter at det dreier seg om klubber som skal spille i Champions League.

Bayer Leverkusen har selv bekreftet at de ønsket seg Ødegaard og TV 2 har tidligere skrevet at Ødegaard har vært på besøk i Tyskland. Ajax har også vært et alternativ.

– Hvilken rolle har Real Madrid spilt i denne prosessen?

– De har kommet med innspill og sånn, men samtidig vært klar på at jeg velger selv. Til syvende og sist er det jo jeg som bestemmer. Det er min karriere det handler om, så jeg er veldig takknemlig for at de har vært sånn mot meg, sier Ødegaard.

Agent Bjørn Tore Kvarme tror Real Madrids vennlige innstilling til klubbvalget på mange måter handlet om at det var såpass store klubber som til slutt kjempet om klientens signatur.

Og han er ikke i den minste tvil om at Real Madrid fortsatt har tro på Ødegaard.

– I vårt første møte i vår da vi diskuterte framtiden til Martin, sa de at det var uaktuelt å selge ham. De har fortsatt tro på at han kan bli en spiller for førstelaget, men at konkurransen per nå er for tøff. Derfor ønsket de å leie han ut, sier Kvarme.

Dessuten følger de godt med på utviklingen til nordmannen.

– De følger godt med. De har folk som ser alle kampene til Martin og lager rapport på han. Jeg diskuterer det ofte med de og tar det ofte videre med Martin. De følger godt med og er klare på at de fortsatt har troa på han, sier agenten.

Planen er at han skal spille fast

Selv om utlånsavtalen med Real Sociedad i første omgang bare gjelder for ett år, er hensikten til alle parter at den skal forlenges neste sommer. Dette forbi det ikke er lov å leie ut spillere over to år i spansk fotball.

Det store spørsmålet nå er hvilken rolle Martin Ødegaard vil få i Sociedad. Klubben kom på niende plass i La Liga i fjor og har forsterket seg med flere offensive spillere i sommer.

– De kan jo aldri garantere noe eller love noe. Men når de først henter meg på lån, så sier det seg selv at de ser på meg som en interessant spiller. Så er det opp til meg å prestere, sier Ødegaard.

Bjørn Tore Kvarme påpeker at det ikke er delt ut noen lovnader - men er samtidig klar på at utgangspunktet er at Ødegaard skal være god nok til å spille fast for klubbens førstelag.

– Det er tanken, ja. Men så må Martin starte på trening i morgen. Det er flere steg opp fra det han har vært vant til tidligere, så det er ikke bare å spasere seg inn på laget. Men vi er så trygg som vi kan være på at dette skal passe han, sier Kvarme.

Føler seg bedre rustet nå

Selv om Martin Ødegaard bare er 20 år, har han rukket å oppleve mye som både fotballspiller og menneske i medias søkelys.

16 år gammel var hypen enorm da han skrev under for Real Madrid.

Så fulgte et par år med mindre spilletid. Flere var skeptiske til klubbvalget og fryktet Ødegaard hadde stagnert.

I det siste har han imidlertid blomstret for fullt. I år startet han 29 kamper i Eredivisie for Vitesse - og i det aller siste har han slått gjennom på Norges A-landslag.

– Utgangspunktet er nok litt annerledes nå enn da jeg gikk til Real Madrid. Når du kommer fra Norge til en storklubb er det ikke så mange som forventer så mye av deg, selv om jeg hadde et stort navn da. Men jeg føler jeg har fått vist litt mer de siste årene. Jeg føler at jeg står bedre plantet og rustet for denne type utfordring, så jeg føler vel at de siste to-tre årene har vært bra for meg, sier Ødegaard.

I Sociedad er det naturligvis store forventninger til nordmannen. Han var en av de åtte nye spillerne - fire av dem fra B-laget - som fikk klart best mottakelse under presentasjonen mandag.

– At folk forventer litt av meg, det må jeg bare håndtere. Press er det alltid i fotball, det har hvert fall vært slik siden jeg var 15. Så det er bare bra. Det betyr at folk forventer noe av meg, sier Martin Ødegaard.

Allerede mandag har Martin Ødegaard sin første trening med sine nye lagkamerater i Spania.