Odd Christian Eikings Wanty-Gert endte helt sist på dagens lagtempo.
Odd Christian Eikings Wanty-Gert endte helt sist på dagens lagtempo. Foto: Gonzalo Fuentes

– Det var helt forjævlig

Tour-debutant Odd Christian Eiking syntes ikke det var noe særlig å ende helt sist på dagens etappe.

Hans lag, Wanty-Gobert var nesten to minutter bak vinneren Jumbo-Visma i mål.

– Det gikk helt ok. Vi kjørte bra. Vi har ikke til vane å kjøre gode lagtempoer. Det gikk litt sakte noen steder, men vi klarte å ha grei flyt og tapte ikke sinnssykt mye, sier Odd Christian Eiking til TV 2.

– Vi hadde bare sju mann. Det var en som måtte bytte sykkel rett før start. Vi kjørte forholdsvis greit i forhold til løypene i så høy fart. Det er en fordel med alle mann på lik sykkel, men vi hadde ikke håp om å vinne, selv om det å havne sist er helt forjævlig, sier Eiking.

Bedre gikk det for Amund Grøndahl Jansen. Hans Jumbo-Visma var overlegne, og vant etappen med over 20 sekunder. Dessverre sett med norske øyne falt Grøndahl Jansen av, og klarte ikke å kjøre seg inn i den hvite ungdomstrøya som den første nordmannen i historien.

– Jeg skulle gjerne hatt litt mer å kjøre på, men vi kjørte knallfort. Vi så mange lag startet rolig, så vi skulle starte hardt.

– Jeg fikk det helt fullstendig etter halvkjørt løp, men vi vant, så hva gjør vel det? Det blir ikke mye bedre enn det her, sa den norske etappevinneren til TV 2 etter seieren.

Edvald Boasson Hagens Team Dimension Data endte 54 sekunder bak Grøndahl Jansens lag.

– Det var egentlig overraskende nært Team Ineos til at vi bare har kjørt én økt sammen, så det er ikke så galt. Jeg følte vi kjørte greit til å ha trent så lite. Det var ikke så aller verst. Vi hadde mål om å komme gjennom på en trygg måte, og alle er på hjulene i mål, sier Edvald Boasson Hagen til TV 2.

Han sikter seg nå inn på etappen i morgen, som kan basse rudsbygdingen godt.

– Jeg tar dag for dag, men jeg har smugtittet på morgendagen. Den er ikke så aller verst ut, så har jeg en bra dag og en god følelse, så kan det være jeg prøver meg på den, sier Edvald Boasson Hagen til TV 2.

– Den er litt humpete på slutten. Det passer meg bra. Det er en avslutning som kan være fin om jeg kommer med i en mindre gruppe og de aller sterkeste spurterne er borte, sier Boasson Hagen.

De tre siste nordmennene kjørte sammen for Team UAE, som endte som nummer 16, 01.03 bak.

– Det er godkjent. Vi hadde veldig fin flyt. Det gikk jevnt fort, og aldri for fort. Hadde vi kjørt fortere hadde vi kanskje sprengt noen. Vanligvis pleier jeg ikke varme opp så mye, så da pleier jeg å føle meg dårlig første tjue, men nå varmet jeg skikkelig opp og da var det bra, sier Alexander Kristoff til TV 2.

– Det kjentes fint ut i dag, bedre enn i går. I morgen er det litt hardt, men i overmorgen tror jeg det bør være muligheter.