Mol og Sørum etter VM-bronsen: – Nå går vi for OL-gull

Slo nådeløst tilbake etter å ha tapt det første settet i bronsefinalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Anders Mol og Christian Sørum reiste seg etter semifinaletapet og sikret seg bronsemedaljen i sandvolleyball-VM.

Etter å ha tapt det første settet, slo den norske duoen nådeløst tilbake og feide den amerikanske duoen Tri Bourne og Trevor Crabb av banen i de to neste.

Det ble bronsemedalje etter en kamp med settsifrene 19-21, 21-15, 15-10.

– Det føles helt fantastisk, og spesielt etter en så tøff kamp som i dag. Det var vanskelig å finne krefter etter kampen i går, vi var veldig skuffet og det var vanskelig å mobilisere. Det måtte ett sett til. Da begynte vi å spille vårt spill, og da hang de ikke de med. Det er så sykt deilig, og jeg synes det er fortjent at vi tar bronsen i dag, sier Mol til TV 2.

– Bronse i VM er utrolig bra, det er utrolig mange gode lag. Selv om vi kanskje hadde favorittstempelet så er vi kjempefornøyd med bronse. Vi har spilt mange gode kamper, og tapte så vidt mot Tyskland i går. Vi kan ikke være noe annet enn fornøyd, istemmer Sørum.

Duoen håper mesterskapssuksessen vil hjelpe de med å spille seg inn i hjertene til et større norsk publikum.

– Det betyr enormt mye. Det er utrolig viktig for oss, men også norsk volleyball og sporten i det hele tatt. Det har skapt mye publisitet hjemme i media, og det betyr enormt mye. Hvis vi skal ha en sånn turnering hjemme en gang så håper jeg folk hjemme har sett hvor kult dette er. Jeg vil takke alle hjemme som har fulgt med og støttet oss. Vi har bronse, er veldig fornøyde og går for gullet i OL i Tokyo i stedet for, sier Mol.

– Dette har vi aldri sett

Det startet ikke så veldig bra, og det første settet endte med 21-19 til amerikanerne.

Mol og Sørum hadde heller ikke hellet på marginene på sin side. Mot slutten av settet gikk begge de to amerikanske spillerne opp for å blokke, og Anders Mol hadde all verdens rom bak de to.

– Dette har vi aldri før sett i et VM, sa TV 2-kommentator Iver Horrem, for så stor var amerikanernes feil på et kritisk tidspunkt.

Utrolig nok endte det likevel med at ballen gikk i blokka, og amerikanerne fikk et poeng i stedet for å bli straffet for sin tabbe.

– Amerikanerne misforstod hverandre totalt, hele banen var åpen og så klarte Anders å treffe blokka i stedet. Det er rett og slett litt tragikomisk. Han så selvsagt ikke at begge var oppe i blokk, og var veldig uheldig, men denne ballen kommer amerikanerne til å snakke mye om etterpå, sier TV 2-kommentator Vegard Høidalen.

Så seg aldri tilbake

De norske guttene la det skuffende førstesettet bak seg, og var utilnærmelige i det andre. Amerikanerne var aldri i nærheten av å true de, og det endte med settseier 21-15.

Dermed var det duket for et avgjørende tredjesett i Hamburg. Der viste den norske duoen at de så definitivt hadde planer om å reise fra mesterskapet med Norges første VM-medalje siden bronsen til Vegard Høidalen og Jørre Kjemperud i 2001.

Tri Bourne og Trever Crabb ble feid av banen med 15-10, og dermed kunne Mol og Sørum juble for norsk VM-bronse.