ULYKKE: En mann (34) og en gutt (7) omkom i en ulykke mellom en personbil og et tog i Danmark lørdag formiddag. De to var far og sønn, og hjemmehørende i Buskerud.
ULYKKE: En mann (34) og en gutt (7) omkom i en ulykke mellom en personbil og et tog i Danmark lørdag formiddag. De to var far og sønn, og hjemmehørende i Buskerud. Foto: Per Øxenholt/Ritzau Scanpix

Dødsulykken i Danmark: – Togføreren er i sjokk

Kvinnen (32) og datteren (6) som overlevde ulykken er fortsatt innlagt på sykehus i Danmark.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag omkom en far (34) og en sønn (7) fra Buskerud i en ulykke mellom personbilen de satt i og et tog.

I bilen satt også moren (32) og datteren (6), som begge overlevde ulykken.

De to er fortsatt innlagt på sykehus i Danmark søndag morgen.

– Vi tar vare på de overlevende, som har det bra under forutsetningene. De er med familien sin på sykehuset, sier Martin Christensen, vaktchef i Østjylland politi, til TV 2.

Det var i 11-tiden lørdag formiddag at politiet fikk melding om at en personbil og et tog på Letbanen hadde kollidert i Norddjurs kommune på Midtjylland.

– Togfører i sjokk

Bilder fra stedet viser materielle skader på fronten av toget, men ingen av passasjerene på toget ble skadd under gårsdagens ulykke.

– Togføreren er i sjokk etter det som hendte, men han er ikke fysisk skadd, sier Christensen.

Alle de tekniske undersøkelsene på åstedet ble ferdigstilt lørdag, og søndag morgen er tog- og biltrafikk tilbake til normalen ved ulykkesstedet.

– Nå venter vi på rapporten fra Havarikommisjonen før vi kan si noe mer om hendelsesforløpet. Det er usikkert når den blir framlagt, men det vil nok ta flere dager, sier Christensen.

Søndag formiddag sier Sør-Øst politidistrikt til TV 2 at de samarbeider med dansk politi, og vil bistå dersom det trengs.

Planovergangen er utstyrt med lysanlegg, og en av havarikommisjonens oppgaver er å finne ut om anlegget fungerte slik det skulle.

DANMARK: Toget med materielle skader etter sammenstøtet med personbilen.
DANMARK: Toget med materielle skader etter sammenstøtet med personbilen. Foto: Per Øxenholt/ritzau Scanpix

Ikke bom

Det er det ikke noen bom ved baneovergangen der ulykken skjedde, men Banedanmark, som drifter jernbanenettet i Danmark, jobber med å installere et bomsystem ved overgangen, ifølge TV 2 Østjylland.

– Overgangen er sikker. Det er ikke uvanlig at det ikke er bomanlegg. Vi skal nå finne ut av om lysanlegget har fungert, sier direktør Michael Borre for Aarhus Letbane.

– Det er en tragisk ulykke, som vi selvfølgelig ville vært foruten, sier Borre.

Bilder fra ulykkesstedet viser at bilen ligger på siden på toglinjen, flere meter fra veien. Strekningen der ulykken skjedde åpnet i slutten av april.

32 dødsulykker

De siste ti årene har det vært 32 dødsulykker i Danmark i forbindelse med planoverganger.

Til sammenligning har 16 personer omkommet ved planoverganger i Norge de siste ti årene.