ANRIKER: Irans energi-minister Behrouz Kamalvandi har tidligere varslet at de vil anrike uran høyere enn det atomavtalen fastlår. Søndag kan det bli en virkelighet ifølge en tjenestemann.
ANRIKER: Irans energi-minister Behrouz Kamalvandi har tidligere varslet at de vil anrike uran høyere enn det atomavtalen fastlår. Søndag kan det bli en virkelighet ifølge en tjenestemann. Foto: Atta Kenare / AFP / NTB scanpix

Iran sier at landet hever anrikingsgraden på uran søndag

Iran øker søndag anrikingsgraden på uran slik at den er høyere enn grensen som det var enighet om i atomavtalen fra 2015, opplyser iranske myndigheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Iran har på forhånd varslet at landet ville gå bort fra den avtalte grensen som følge av at USA har trukket seg fra avtalen og innført harde sanksjoner mot landet.

Avtalen fastsatte at Iran ikke skal anrike uran til mer enn 3,67 prosent. Lørdag antydet en tjenestemann at anrikingsgraden heves til om lag 5 prosent. Det er fortsatt langt under 90 prosent, som kreves for å kunne produsere atomvåpen.

Iran fastholder at landets atomprogram kun har fredelige formål, det vil si at anriket uran brukes til å produsere atomkraft.