UFORSTÅENDE: Lionel Messi forsto lite at det røde kortet han fikk for tumultene med Gary Medel. Også chileneren ble utvist.
UFORSTÅENDE: Lionel Messi forsto lite at det røde kortet han fikk for tumultene med Gary Medel. Også chileneren ble utvist.

Messi utvist da Argentina vant bronsefinalen i Copa América

Lionel Messi utvist for første gang siden Argentina-debuten i 2005.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Argentina - Chile 2-1

Argentina vant bronsefinalen i Copa América etter 2-1-seier over Chile.

Argentina ledet 2-0 da det tok fyr på Arena Corinthians i São Paulo lørdag kveld.

Gary Medel skjermet ballen utover linjen, før Lionel Messi ga chileneren et lite dytt. En tydelig forbannet Medel svarte med å gå opp i ansiktet på Argentinas stjerne, som var langt mer passiv enn motstanderen.

Den paraguayanske dommeren Mario Díaz de Vivar valgte meget overraskende å ta opp det røde kortet til både Medel og Messi.

Det endte med tumulter og spillerne flokket seg rundt dommeren, men avgjørelsen ble stående. Heller ikke VAR endret på noe.

Det var for øvrig Messis første røde kort siden han ble utvist i Argentina-debuten i 2005. Siden den gang har han spilt 670 kamper for landslaget og Barcelona.

Lionel Messi slo et genialt tidlig frispark etter tolv minutters spill da han fant Sergio Agüero, som rundet Chile-målvakt Gabriel Arias og fikset 1-0.

Midtveis i første omgang doblet Paulo Dybala ledelsen for Argentina. Juventus-stjernen var iskald da han ble spilt gjennom av Giovani Lo Celso.

Snaut én time inn i oppgjøret fikk Chile straffespark etter VAR-bruk. Giovani Lo Celso ble funnet skyldig i å ha brukt ulovlige midler for å felle Charles Aránguiz. Fra elleve meter banket Arturo Vidal ballen midt i mål til 1-2.

Bronsefinalen varte for øvrig bare et kvarter for Chile- og Manchester United-spiller Alexis Sánchez, som måtte ut med det som lignet på en strekkskade.

Storfavoritt Brasil møter Peru i finalen i Copa América søndag kveld.