DØPT: Dette offisielle dåpsbildet viser hertugen og hertuginnen av Sussex, med dere sønn, sammen med nærmeste familie.
DØPT: Dette offisielle dåpsbildet viser hertugen og hertuginnen av Sussex, med dere sønn, sammen med nærmeste familie. Foto: Chris Allerton/ NTB scanpix

Viser frem dåpsbarnet

Prins Harry og hertuginne Meghan deler nye bilder av hjerteknuseren Archie Harrison Mountbatten-Windsor.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag ble Archie Harrison Mountbatten-Windsor døpt i en privat seremoni i St. Georges kapell i Windsor.

Prins Harry og hertuginne Meghan har sagt tydelig fra om at de ønsker å skjerme sønnen sin så mye som mulig fra offentligheten.

Privat seremoni

Derfor var dåpsseremonien privat, og paret har heller ikke ønsket å røpe hvem som er faddere til sønnen, noe som de siste dagene har skapt debatt i Storbritannia.

– Hertugparet har på forhånd fått en del kritikk for at dåpen skulle være så privat og skjermet. Egentlig er dåpshøytidelighetene i England alltid ganske private - uten pressedekning av selve dåpshandlingen , slik vi ser i de nordiske kongehusene. Men britisk presse ønsket seg mer info om gjester og lignende, samt å ta bilder ved ankomst. Det fikk de altså ikke denne gang... sier TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland.

Likevel delte hertugparet to nye bilder av den lille hjerteknuseren lørdag.

Et av bildene viser Archie Harrison med hele den nærmeste familien rundt, mens et annet viser ham sammen med foreldrene.

Både Prins Charles, hertuginnen av Cornwall, hertuginne Meghans mor Doria Ragland, Prins William og hertuginne Kate var til stede under seremonien.

Også Prinsesse Dianas søstre, Lady Jane Fellowes og Lady Sarah McCorquodale, var til stede. De to fikk plass på det ene offisielle bildet som ble publisert i etterkant.

– Det er riktignok kun to bilder – men nok til at vi ser at den lille gutten er en flott blanding av sin mor og far – men han ligner mest på pappa Harry på samme alder , med sitt ennå nesten hårløse hode, sier Totland.

Uten dronningen

Dronningen kunne ikke delta under lørdagens dåpseremoni.

– På bildet fra dåpen savner vi kanskje oldeforeldrene dronning Elizabeth & prins Philip. De to hadde imdlertid planlagt en frihelg sammen på Sandringham slott i Norfolk - og derfor måttet melde avbud. Men det gjorde de også da prins Louis ble døpt i fjor, sier Totland.

FAMILIEBILDE: Her ser vi hertuginne Meghan, Archie Harrison og prins Harry på dåpsdagen.
FAMILIEBILDE: Her ser vi hertuginne Meghan, Archie Harrison og prins Harry på dåpsdagen. Foto: Chris Allerton/ NTB scanpix