FØRSTEDAME: Statuen til venstre ble nylig avduket i Melania Trumps hjemby i Slovenia. Statuen av byens mest kjente person har mottatt blandede reaksjoner, og blir blant annet sammenlignet med smurfen Smurfette.
FØRSTEDAME: Statuen til venstre ble nylig avduket i Melania Trumps hjemby i Slovenia. Statuen av byens mest kjente person har mottatt blandede reaksjoner, og blir blant annet sammenlignet med smurfen Smurfette. Foto: REUTERS/Borut Zivulovic/AP Photo/Richard Drew

Melania Trump-statue sammenlignes med smurf

Trestatuen av USAs førstedame Melania Trump som nylig ble avduket i hennes hjemby i Slovenia har fått blandet mottakelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge Huffington Post er dette den første statuen av Melania Trump som er satt opp i hennes fødeland Slovenia. USAs førstedame kommer fra byen Sevnica.

Statuen ble bestilt av den amerikanske kunstneren Brad Downey, og ble laget av den lokale kunstneren Ales «Maxi» Zupevc.

Kunstneren brukt motorsag og en trestamme til å lage den vinkende, kjolekledde statuen.

Lite imponert lokalbefolkning

Flere av Sevnicas beboere er derimot lite imponert over statuens utseende.

KJOLEKRAV: Det eneste som var påkrevd for den nye statuen var at den måtte ha samme kjolefarge som USAs førstedame brukte under Donald Trumps innsettelse i 2017.
KJOLEKRAV: Det eneste som var påkrevd for den nye statuen var at den måtte ha samme kjolefarge som USAs førstedame brukte under Donald Trumps innsettelse i 2017. Foto: Evan Vucci

– Det ligner jo ikke på Melania i det hele tatt, sier en beboer til britiske ITV, og sammenligner statuen med tegneseriekarakteren Smurfette fra Smurfene.

– Det er ikke greit. Det er forkastelig. Det er alt jeg har å si, sier en annen beboer til nettstedet.

Men det finnes også noen som liker statuen.

– Melania er en slovensk helt, og hun har greid å komme seg helt til topps i USA, sier 66 år gamle Katarina til nyhetsbyrået AFP.

Hun omtaler statuen som en god idé.

Fritt spillerom

Ifølge ITV har den lokale kunstneren fått fritt spillerom til å lage statuen akkurat slik han vil. Det eneste som var påkrevd av Downey var at Melania-statuen måtte ha samme kjolefarge som den Melania brukte dagen under innsettelsen til hennes ektemann.

– Jeg skjønner hvorfor folk kan tenke at statuen ikke ligner på henne, sier Downey til nyhetsbyrået AFP.

Samtidig insisterer han på at han synes det endelige resultatet er «absolutt vakkert».

Han forteller at inspirasjonen bak Melania-statuen er at han ble født samme år og på samme sykehus som USAs førstedame.