TALENTCAMP: Tobias Rotegård er klar for talentcamp i Atlanta.
TALENTCAMP: Tobias Rotegård er klar for talentcamp i Atlanta. Foto: Astrid Gjerde

Norsk 19-åring til NBAs talentcamp

Tobias Rotegård (19) er blant 22 basketballspillere fra hele verden som er tatt ut på ett av to «World Select Teams».

Mandag går turen til NBA Academy Games i Atlanta for Rotegård.

Som deltaker på ett at World Select-lagene får han prøve seg mot NBAs fem akademier, i tillegg til The Skill Factory i Atlanta som er arrangør.

– Dette er en stor ære for Tobias og norsk basket. Idretten er stor på verdensbasis, og dette er en god mulighet for han, sier pappa og tidligere BLNO-profil, Stein Erik Rotegård, som også er assistenttrener på Kongsberg Miners.

19-åringen har nylig fullført siste året på videregående ved prestisjefylte Oak Hill Academy i Virginia. Det er en High School som har uteksaminert flere store basketstjerner, deriblant Carmelo Anthony og Kevin Durant.

– Det har vært helt unikt for Tobias. Oak Hill er ett av de mest legendariske og ikoniske basketstedene i verden. De ble nummer fire i USA-mesterskapet for High School, som er veldig stort.

Kan bli proff

I Atlanta, der 19-åringen skal representere World Select blue team, kommer alle NBA-lagene til å stille med sine talentspeidere. De beste collegene er også invitert, melder Norges Basketballforbund.

Det har lenge vært interesse rundt nordmannen, og han har fått profftilbud fra Tyskland og Spania.

– Jeg må bare ikke være redd for å vise meg fram, det blir viktig å ikke gjemme meg bak de andre, sier Tobias til forbundet.

– Jeg har prøvd meg i Ulm, og skulle egentlig til en ny tysk klubb da tilbudet om Atlanta-kampene kom. Det er jo college som har vært drømmen min, men de tilbudene jeg har fått derfra har ikke helt nådd opp. Så jeg er fortsatt åpen for å spille i Europa hvis jeg ikke får en veldig bra college-situasjon.

Etter han fikk godkjennelse om permisjon fra Oak Hill var Tobias med gamleklubben, Kongsberg Miners, å vinne Scania Cup U19 i april. Der ble han kåret til mesterskapets mest verdifulle spiller. Det ble han også en måned senere når han ble Norgesmester for U19 sammen med Miners.

Begynte tidlig

Det ble naturlig for Tobias å begynne med basket når pappa Rotegård selv har spilt.

– Han hadde en kurv i huset fra han var ett år, og begynte vel å spille på et lag når han var åtte. Interessen kom ganske tidlig, sier Stein Erik.

Tobias Rotegård drar til Atlanta mandag, og kampene i turneringen begynner tirsdag.