Kona til Cavendish raser: – Feiginger kan ikke gjemme seg for alltid

Peta Cavendish går knallhardt ut mot ledelsen i Team Dimension Data etter at mannen ble vraket fra Tour de France-troppen.

Da Cavendish ble vraket fra Tour de France-troppen tirsdag, var Peta raskt ute og retweetet støtteerklæringer til mannen og kritikk av lagledelsen. Like før startskuddet lørdag gikk hun enda lenger. Hun kaller lagledelsen i laget «feige», og beskylder lagets sjef Doug Ryder for løgn.

Ryder har uttalt at beslutningen om å utelate Cavendish var en avgjørelse tatt av en samlet lagledelse basert på årets rute, mens sportsdirektør Rolf Aldag er klar på at det var Ryders avgjørelse alene. Peta Cavendish kaller Ryders uttalelse fiksjon.

– Det er en del fiksjon i den uttalelsen. Dessverre er det ingen overraskelse, skriver hun om Ryders forklaring på hvorfor Cavendish ikke er med.

– Sannheten kommer alltid for en dag. Feiginger kan ikke gjemme seg for alltid. Noen mennesker bryr seg ikke om hvordan de skaper seg et navn. Dessverre har dette gått på bekostning av en av feltets beste, fortsetter hun.

Ryder ville ikke prate om Cavendish-saken da TV 2 møtte ham etter målgang. Han reagerte på Peta Cavendish-utspillet slik:

– Fiksjon? Jeg liker bøker, sa han til TV 2 før han forsvant inn i lagbussen

– Full splid i lagledelsen

Rolf Aldag skal være rasende på avgjørelsen om å utelate Cavendish fra troppen, og ifølge Telegraph-journalist Tom Cary er Aldag så sint at han kan komme til å forlate rittet allerede i dag.

– Det er ingen hemmelighet at jeg ville ha han her. Jeg tror det ville passet strategien vår, men det er Ryders avgjørelse. Det er mitt ansvar å ta ut laget, som jeg gjorde, og da var Cavendish med. Så har selvsagt lagets sjef retten til å endre på det, som han gjorde, sier Aldag.

– En utrolig historie utspiller seg i Dimension Data rundt vrakingen av Mark Cavendish. Ryder sa ved lagbussen at det var en samlet avgjørelse. Rolf Aldag kommer så ut og sier at det var Ryders avgjørelse alene. Aldag mener Cavendish er bedre enn i 2016 (da han vant fire etapper), skriver Cary.

– Jeg hører Aldag er så sint at han kan komme til å forlate rittet i dag. Laget nekter for at han har dratt allerede, fortsetter Cary.

Hovedpersonen selv var selvsagt skuffet etter vrakingen.

– Vel, hva kan jeg si? Jeg er helt knust av beslutningen som betyr at jeg ikke blir med i årets Tour de France, skrev Cavendish på Twitter tidligere i uken.

Han mener selv at han har lagt opp sesongen slik at han skal være i toppform i juli.

– Jeg føler at det lå perfekt til rette, skriver 34-åringen. Han lover likevel å heie frem Edvald Boasson Hagen og co:

– Selv om jeg ikke kommer til å være der, vil jeg alltid støtte lagkameratene mine med alt jeg har. Jeg ønsker dem trygghet og suksess i Frankrike