NY KLUBB: Martinsen har signert for en ny NHL-klubb.
NY KLUBB: Martinsen har signert for en ny NHL-klubb. Foto: Nam Y. Huh

NHL-Martinsen klar for ny klubb

Andreas Martinsen har signert for Anaheim Ducks.

Martinsen har signert en ettårskontrakt for NHL-klubben Anaheim Ducks. Den gjelder for 2019-2020 sesongen.

Det melder klubben på sin hjemmeside.

Det er en toveiskontrakt, som betyr at 29-åringen får en fast lønn i tillegg til en sum som avgjøres av om han spiller i NHL eller AHL.

Martinsen har tidligere spilt for Chicago Blackhawks, Montreal Canadiens og Colorado Avalanche. Nå ser Martinsen frem til et år i Anaheim.

– Det er en veldig god mulighet for meg. Anaheim Ducks er samme type klubb som jeg har vært i før. Målet blir selvsagt å spille om en ny kontrakt, så får vi se hvordan det går, sier hovedpersonen selv.

Martinsen tenkte på konen Camilla og hans to døtre da han skulle signere en ny kontrakt.

– Anaheim var tidlig ute med å tilby kontrakt, og det hjelper selvsagt. I tillegg må jeg tenke på familien, og mine to små barn. Anaheim en fin by.

I mai ble det klart at Martinsen var ferdig i Chicago Blackhaws fordi han ikke fikk den spilletiden han hadde håpet. Derfor spilte 28-åringen store deler av de to sesongene i Chicagos farmerlag, AHL-klubben Rockford Icehogs.

Venstrevingen tror den nye klubben har gode muligheter i neste sesong,

– De spilte en dårlig sesong i fjor, men Anaheim er en klubb som alltid kan kjempe om toppen. Jeg har ikke satt meg så godt inn i laget enda, men ser frem til å begynne i den nye klubben.

Totalt har Martinsen 152 NHL-kamper på CV-en.