STORSPILTE: Christian Sørum har hatt et særdeles godt mesterskap til nå. Mot Italia vartet han igjen opp med forsvarsspill av høy kvalitet.
STORSPILTE: Christian Sørum har hatt et særdeles godt mesterskap til nå. Mot Italia vartet han igjen opp med forsvarsspill av høy kvalitet. Foto: Christian Charisius /dpa

Treneren felte en tåre under kvartfinalen: – Det var tilnærmet perfekt volleyball

Den norske sandvolleyballduoen fortsetter å imponere i VM. I kvartfinalen herjet de med tidligere OL-medaljører.

Se Mol og Sørums semifinale mot tyske Julius Thole Clemens Wickler direkte på TV 2 Sport 2 og Sumo kl. 18.30.

Nå er de bare én kamp unna en finale. I sitt første VM har sandvolleyballduoen Anders Mol (22) og Christian Sørum (23) spilt ut den motstanden de har møtt - og kvartfinalen mot Italia var intet unntak.

De unge nordmennene utklasset medaljørene fra OL i Rio de Janeiro i begge settene - og vant 2-0 med settsifrene 21-13 og 21-11.

Dermed er Mol og Sørum klare for VM-semifinalen, som spilles lørdag ettermiddag.

– Det var garantert vår beste kamp i VM. Vi spilte nesten feilfritt, og da blir sifrene som de blir. Det er sykt bra spilt, sier Mol, og fortsetter:

– Taktikken klaffet. Alt funket perfekt. De gikk inn i fellene våre hele tiden - og til slutt kom vi inn i hodet på dem. Da gjorde de bare flere feil.

Rørt trener

Fra tribuneplass fulgte trener Kåre Mol kampen. Han felte en tåre underveis.

– Det hender at jeg griner når jeg ser perfekt volleyball, og dette var tilnærmet perfekt volleyball, sier han.

– Så du var på gråten?

–Ja, absolutt. Vi jobber jo for å spille så perfekt som mulig. Jeg har aldri sett dem spille så bra, begge to. De kledde av motstanderen fullstending, sier han, og forklarer hvorfor:

– Alt stemte. De servet bra og tok fra italienerne alle våpen. Så italienerne ble defensive, mens vi ble offensive. Bare det utgjør fire-fem poeng. Alt gikk i vår favør, og da ble sifrene stygge. Eller fine for vår del.

Overbevisende første sett

På veien mot kvartfinalen hadde Anders Mol og Christian Sørum sett utilnærmelige ut. Verdensenerne hadde lekt seg gjennom gruppespillet, og fortsatt storspillet mot antatt bedre motstandere i eliminasjonsrundene.

Før møtet med italienske Paolo Nicolai og Daniele Lupo hadde ikke nordmennene tapt et eneste sett.

Og i kvartfinalen fortsatte de storspillet. Etter en jevn åpning, vartet Sørum opp med lekkert forsvarsspill i flere ballvekslinger og sandvolleyvikingene tok en solid ledelse, 13-7.

Italienerne klarte ikke å holde følge. Mol og Sørum vant det første settet hele 21-13.

Fortsatte storspillet

I det andre settet ga verdensenerne Nicolai og Lupo problemer fra start. To kjappe poeng ga en 2-0-ledelse og et forsprang italienerne aldri klarte å hente inn.

Mols høye blokker frustrerte OL-medaljørene fra 2016 - og ballene som gikk forbi hans lange armer ble, som regel, plukket opp av Sørum.

Ledelsen vokste til 14-7.

Derfra og inn var det bare et spørsmål om hvor stygge sifrene skulle bli. Norge vant settet 21-11 - og kampen 2-0.