TO KAPTEINER: Geraint Thomas (venstre) og Egan Bernal leder Team INEOS' kamp for å vinne Tour de France for femte året på rad. Her fra torsdagens lagpresentasjon i Brussel. Foto: AP Photo/Thibault Camus.
TO KAPTEINER: Geraint Thomas (venstre) og Egan Bernal leder Team INEOS' kamp for å vinne Tour de France for femte året på rad. Her fra torsdagens lagpresentasjon i Brussel. Foto: AP Photo/Thibault Camus.

– Så lenge de er ærlige med hverandre, blir det ikke noe problem

Både Geraint Thomas og Egan Bernal anses å være to av de største favorittene til å vinne årets Tour de France. Lagkamerat oppfordrer begge til å være ærlige med hverandre for å unngå interne stridigheter.

Se Tour de France på TV 2 og Sumo fra 11:30 på lørdag

Geraint Thomas er en av de få regjerende Tour de France-mesterne i moderne tid som går inn i en Tour uten å være den ubestridte lederen på sitt eget lag.

Grunnen til det er Egan Bernal.

Colombianeren er kanskje bare 22 år gammel, men når du vinner Paris-Nice og Tour de Suisse, og i tillegg briljerte i fjorårets utgave, blir du automatisk en favoritt til å vinne den gule trøya - samme hvor ung du måtte være.

Begge ville vært ubestridte ledere på så godt som et hvert annet lag, men i årets Tour deler de på kapteinsansvaret hos Team INEOS.

Det tar de begge med tilsynelatende knusende ro.

Lagkamerat tror Thomas vinner

– Vi er ikke rivaler, sa Thomas og smilte på fredagens pressekonferanse.

Lagkamerat Luke Rowe tror det vil bli uproblematisk - så lenge Thomas og Bernal er ærlige med hverandre.

– Vi har vært i denne posisjon tidligere, i flere ritt. Gang på gang. Og det viktigste er ærlighet. Om de er ærlige med hverandre, så blir det ikke noe problem. Det var de (Froome og Thomas) i fjor. Jeg tror ikke at det vil bli noe problem. Det er bedre å ha to kort å spille på enn bare ett. Så det er en veldig god posisjon å være i, sier han.

– Hvem tror du vinner i år?

– Geraint Thomas.

– Hvorfor?

– Det er min ærlige mening. Jeg skal støtte ham. Ikke bare fordi vi er fra samme lang og er gode venner. Spør du meg om hvem jeg tror vinner, så må jeg si Thomas.

– Foretrekker ikke å tenke på det

Bernal er, til tross sin beskjedne alder og begrensede erfaring, regnet som en vel så stor favoritt som Thomas av flere sykkeleksperter.

– Jeg vet ikke om jeg er den største favoritten. Med Thomas her, som vant i fjor, Fuglsang, Yates... Jeg vet ikke. Det blir min første Grand Tour hvor jeg sykler for sammendraget. Så jeg foretrekker ikke å tenke på det og bare gjøre mitt beste, sier han.

– Er du klar for å vinne?

– Jeg har stor respekt for rittet. Jeg har stor respekt for Thomas. Han vant i fjor. Så jeg foretrekker ikke å tenke på det. Det blir bare å legge mer press på meg selv, og det gir ingen mening, fortsetter han.

Thomas har ikke vunnet et eneste sykkelritt i 2019 og måtte bryte oppkjøringsrittet Sveits rundt etter en velt, men waliseren melder likefullt om god form.

– Jeg føler meg bra. Spesielt med tanke på hvordan rittet er lagt opp i år med mange heftige dager mot slutten. Det vil nok være bra for meg. Det ville selvsagt ha vært fint å fullføre Tour de Suisse, men sånn ble det ikke. Jeg fikk trent bra og tapte egentlig ingenting, så alt er på stell.