KVARTFINALEKLARE: Anders Mol (bildet) og Christian Sørum tok seg videre fra åttedelsfinalen.
KVARTFINALEKLARE: Anders Mol (bildet) og Christian Sørum tok seg videre fra åttedelsfinalen. Foto: TV 2 Sport 2

Mol og Sørum storspilte etter tøff start – til VM-kvartfinale

Anders Mol og Christian Sørum videre fra åttedelsfinalen med seier i to strake sett.

Anders Mol og Christian Sørum er klare for kvartfinalen i VM etter å ha slått ut den latviske duoen Martins Plavins og Edgars Tocs i to strake sett 22-20, 21-17 fredag.

Sørum storspilte i forsvar og var den største grunnen til at den norske duoen avanserte.

– Det var ikke vår beste kamp, men vi klarte å finne svar og vinne 2-0. Vi skulle tapt det første settet, men Christian skrur på forsvaret og er helt gal. Det settet vinner han helt alene, sier Anders Mol til TV 2.

Sørum forteller at han egentlig var sliten på tampen av det første settet.

– De spilte sykt bra og fikk med seg marginer underveis. De ledet med tre poeng på slutten, så det var nå eller aldri. Så fikk jeg opp ballen og Anders poket ballen i hjørnet, så det var utrolig deilig. Den rusen det var å vinne det første settet var helt utrolig, sier Christian Sørum til TV 2.

Slet i åpningen

De norske gutta åpnet rufsete i Hamburg og måtte grave dypt for å vinne første sett.

– De norske gutta gjort noen feil de ikke pleier å gjøre, sa TV 2-kommentator Vegard Høidalen underveis i det første settet.

Det ble ikke særlig bedre, og da latvierne gikk opp i 19-15, så det vanskelig ut.

– Det er ikke normalt at de gjør så mange feil. Spiller de på sitt beste, vinner de denne kampen. De gjør flere upressede feil, kommenterte Vegard Høidalen.

De reiste seg strålende, leverte en fantastisk avslutning og vant 22-20.

– Norge var mer eller mindre ferdig med 19-16 til Latvia. Da er det nesten umulig å komme tilbake så sent i settet, men de klarer det etter så utrolig godt forsvarsspill av Christian Sørum. Han er på alt, kommenterte Høidalen.

Klasseforskjell i andre sett

I det andre settet ble det aldri særlig spennende, for da viste Anders Mol og Christian Sørum hvorfor de er store favoritter til å vinne VM-gull.

Den norske duoen skaffet seg en solid ledelse til 18-13, og selv om det latviske laget tok innpå mot slutten og kun var to poeng bak, rotet ikke Mol og Sørum bort kvartfinalebilletten. En blokk fra Mol sikret 21-17 i andre sett.

– Latvia var skumle og presset Christian og Anders, men fortsatt er det ingen som har satt dem virkelig på prøve i dette verdensmesterskapet. De leverer igjen etter en litt fomlende start i førstesettet, kommenterte Vegard Høidalen.

I kvartfinalen lørdag møter de Paolo Nicolai og Daniele Lupo fra Italia. Kampen sendes direkte på TV 2 Sport 2.

– De har OL-sølv fra Rio og et kjempebra lag. De er tilbake fra skade, så er kanskje rusten, men det kan tyde på at har funnet formen, så det blir vanskelig, sier Anders Mol.