ALDER ER BARE ET TALL: Edvald Boasson Hagen tror han har flere gode år igjen som sykkelproff.
ALDER ER BARE ET TALL: Edvald Boasson Hagen tror han har flere gode år igjen som sykkelproff. Foto: Thibault Camus

Boasson Hagen: – Ikke vits i å tenke på å gi seg

32-åringen ønsker å fortsette karrieren i minst tre år til. I årets Tour blir han opptrekker på de flate etappene og får frie tøyler når det blir litt flere bakker.

Er du klar for å slå vennene dine? Sett opp ditt Tourmanager-lag her!

Etter en trøblete vår har Edvald Boasson Hagen (32) vist gryende form den siste tiden. Han vant en etappe i oppkjøringsrittet Critérium du Dauphiné, noe som gir selvtillit før han skal sykle Tour de France for niende gang.

Det er ingen Mark Cavendish i årets Dimension Data-tropp. Boasson Hagen skal i stedet sørge for å posisjonere Giacomo Nizzolo best mulig før spurtene.

– Nizzolo skal spurte på de flate etappene. Jeg blir en opptrekker for ham på de flate, og så får jeg mine muligheter når det går litt mer opp og ned, forteller Boasson Hagen.

Han er godt vant med rollen som spurtopptrekker.

– Jeg har vært med i kaoset ganske mange ganger, så jeg vet hva jeg går til, sier han.

Se åpningsetappen i Tour de France på TV 2 og Sumo lørdag fra kl. 11.30!

Kan holde på til han nærmer seg 40

Boasson Hagen begynner så smått å bli en veteran i sykkelsirkuset, selv om det fortsatt er noen år opp til lagkompisen Lars Bak (39). Boasson Hagen utelukker ikke å holde på like lenge som dansken.

– Jeg sier mellom 35 og 40. Jeg har noen år igjen og synes fortsatt det er gøy. Da tenker jeg at det ikke er vits i å tenke på å gi seg. Så lenge jeg er motivert er det bare å holde på. 32 er ganske ungt enda, sier han.

– Hva er det som gjør at du er motivert?

– Det er ikke noen annen jobb jeg føler jeg kan gjøre bedre. Man må jo holde på med noe. Jeg trives veldig godt med syklingen. Det er befriende. Om jeg tenker at det er kjedelig å trene en regntung dag, er det sikkert kjedelig å sitte på et kontor ganske mye oftere enn den ene regntunge dagen.

Om det likevel skulle bli en kontorjobb etter karrieren, er Boasson Hagen klar på én ting:

– Det kan være jeg havner på et kontor, men da skal jeg i hvert fall ha litt fleksitid. Jeg har mine tanker om hva jeg vil. Jeg blir nok ikke en småbruk-bonde, men jeg tar det når den tid kommer, sier han.

– Viruset var kraftigere enn vi trodde

Resultatmessig har det vært en svært dårlig sesong for Dimension Data, men det har vært flere lyspunkter den siste tiden.

– Vi har ikke vært der vi gjerne skulle vært. Jeg håper det snur nå. At jeg fikk en seier i Dauphiné hjelper. Nizzolo kjørte bra i Slovenia. Ellers var det mye sykdom i vår. Først ble jeg syk. Så ble Valgren syk. Det viruset var kraftigere enn vi trodde, forteller rudsbygdingen.

I mai i fjor fikk Boasson Hagen påvist cøliaki etter flere år med magetrøbbel. Nordmannen krysser fingrene for at mageproblemene ikke dukker opp igjen.

– Det er bare å holde seg unna gluten. Vi har med en kokk som har kontroll på det, smiler han.