Slik ser det ut inne i dagens Jaguar XJ. Det er ventet at oppfølgeren blir enda mer eksklusiv når den kommer til neste år.
Slik ser det ut inne i dagens Jaguar XJ. Det er ventet at oppfølgeren blir enda mer eksklusiv når den kommer til neste år.

Nå skal de komme med elektrisk luksusbil

Dagens modell forsvinner straks.

Jaguar XJ har i flere tiår vært en av verdens mest eksklusive bilmodeller.

Direktørbilen med kattelogoen i grillen kom i sin siste generasjon i 2009. Da gikk designet helt nye veier, sammenlignet med forgjengerne.

Her valgte Jaguar en moderne og ganske dristig løsning. Noen av puritanerne var skeptisk i starten, men salgstall på over 120.000 eksemplarer blir regnet som svært bra for en bil som denne.

Ti år er lenge for en bilmodell. XJ fikk en større oppgradering i 2015, men i sommer er det slutt for denne modellen, produksjonen avsluttes ved fabrikken i Castle Bromwich i England.

Gjenbruke fra I-Pace

Overraskende nok har ikke Jaguar noen arvtaker klar. Det har imidlertid lenge blitt spekulert i at neste XJ skal bli en elbil, og nå blir det bekreftet av bransje-nettstedet Automotive News.

De skriver at en helt ny og elektrisk XJ skal gå i produksjon neste år.

Da kommer Jaguar helt sikkert til å gjenbruke mye av teknologien som finnes i dagens I-Pace. Den kom på markedet i fjor og er den første elbilen fra Jaguar Land Rover-konsernet.

Luksus for deg som tør å skille deg ut

Dagens generasjon XJ var et kraftig brudd med designtradisjonene for denne modellen.
Dagens generasjon XJ var et kraftig brudd med designtradisjonene for denne modellen.

Investere store beløp

Det er grunn til å vente at en ny XJ blir enda mer eksklusiv og påkostet enn dagens modell. Det blir stadig flere rike mennesker i verden. Mange av dem etterspør noe som virkelig skiller seg ut og synes de tradisjonelle premiummerkene blir for alminnelige.

De siste årene har det kommet en rekke nye luksus-SUVer ut på markedet. Jaguar håper at XJ skal kunne fungere som et alternativ til disse, men samtidig bli oppfattet som like eksklusiv.

I-Pace produseres i dag utenfor Jaguar Land Rovers egne fabrikker, den bygges i Østerrike. Men konsernet skal nå investere betydelige beløp i å gjøre fabriken i Castle Bomwich klar for elbilproduksjon.

Les om Jaguar i vår store bruktbilguide her

Jaguar XJ blir den første elbilen i luksusklassen når den kommer til neste år.
Jaguar XJ blir den første elbilen i luksusklassen når den kommer til neste år.

Salgsøkning i Norge?

Dette skal starte med nye XJ, etter den skal det komme flere nye elbiler. Det er allerede kjent at Jaguar planlegger en elektrisk SUV hakket under I-Pace. Mest sannsynlig er den neste bil ut etter XJ.

Når den kommer, blir nye XJ med god margin verdens mest eksklusive elbil. I tillegg til høy luksusfaktor og alt konsernet kan fremvise av teknologi og utstyr (det er ikke rent lite), blir det også forventet at bilen kommer med svært god rekkevidde. Å gå tom for strøm er neppe noe denne kjøpegruppen ønsker å bekymre seg for.

Tradisjonelt har salget av Jaguar XJ vært svært begrenset i Norge. Det kan endre seg nå. Uten moms og uten avgifter, får den et solid fortrinn sammenlignet med øvrige luksusbiler i markedet. Dermed ligger det nok også an til kraftig økning i salget her hjemme.

Brukt XJ: Her får du virkelig mye luksusbil for pengene

Se video: Her viser Jaguar oss et glimt av fremtiden