NY SESONG AV BLOGGERNE:

Har tatt et drastisk valg for å unngå utroskapsrykter

Bloggerne-paret Martine Lunde (23) og Aleksander Sæterstøl (23) opplever stadig at noen prøver å ødelegge forholdet deres.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kjæresteparet Martine Lunde (23) og Aleksander Sæterstøl (23) har levd i rampelyset siden de begge ble kjent gjennom realityserien Paradise Hotel for to år siden.

De konkurrerte mot hverandre i Skal vi danse, og nå er de to av profilene i dokuserien Bloggerne.

Men kjendislivet som influencere og TV-profiler har sine negative sider.

– Til tider trives jeg med kjendistilværelsen, men til tider ikke. Det kan bli stressende med tanke på forholdet vårt, siden det oppstår rykter og sånt. Det har det vært nok av. Men offentligheten skal ikke klare å ødelegge forholdet vårt, sier Sæterstøl.

TV 2 møter paret under en pressedag for den kommende Bloggerne-sesongen i juni.

Se video av intervjuet i toppen av saken.

Går ikke på byen lenger

Paret legger ikke skjul på at oppmerksomheten de har fått de siste årene har ført til utroskapsrykter fra folk som de mener er ute etter å ødelegge forholdet deres.

– Slik har det vært siden den dagen vi kom hjem fra Mexico og var kjærester. Da var det veldig mye greier som måtte oppklares, sier Sæterstøl.

23-åringen har på grunn av utroskapsryktene tatt et drastisk valg: Han har sluttet å gå på byen for å feste.

– Når jeg er hjemme i Bergen klarer jeg ikke å å ut på byen og kose meg, fordi jeg orker ikke at folk skal se meg og lage rykter. Folk vil ødelegge, men jeg vet ikke hvorfor, sier Sæterstøl.

– Det siste halvåret har jeg vært ute og drukket to - tre ganger, og det er lite i forhold til før. Da var det hver helg, og ofte flere ganger i uken, men nå orker jeg ikke lenger. Jeg synes ikke det er gøy lenger, og det er på grunn av at folk prøver å ødelegge. I tillegg er jeg er i et forhold, så det er ikke vits i å gå ut og drikke seg full lenger, legger han til.

Kjæresten opplever også ubehagelige hendelser ute på byen.

– Folk blir ofte veldig slitsomme når de får i seg alkohol, og da kan de komme med ekle kommentarer, sier Lunde.

Får meldinger

Kjæresteparet har funnet en måte å lære seg å leve med ryktene.

– Så lenge vi er flinke til å opplyse hverandre, så går det fint, sier Lunde.

Paret hevder at de ofte får meldinger fra følgerne sine som vil fortelle dem om hva kjæresten holder på med. De nevner en hendelse hvor Lunde ble varslet om at kjæresten hadde hoppet inn i en taxi med en annen kvinne, men det viste seg å være kusinen hans.

– Slike ting er greit å vite på forhånd, fordi meldingene kommer jo. Da er det bedre at han sier ifra først og at jeg er klar over det, enn at jeg skal tenke at han er sammen med en annen jente, sier hun.

– Jeg skjønner jo at han ikke har stått og råklint med kusinen sin utenfor et utested, så folk er bare ute etter å ødelegge. De sender en melding til meg og legger på litt ekstra, sier Lunde.

Til tross for ryktespredningen, påpeker bloggeren at hun trives med kjendistilværelsen.

– Det har vært tider hvor det har vært vanskelig, men det har sine fordeler og sine ulemper å leve dette livet. For det meste er jeg et sted midt i mellom. Jeg er fornøyd slik livet er nå, sier hun.

Derfor er hun på Jodel

Én ting hun derimot ikke er fornøyd med, er diskusjonene om influencere og andre kjendiser på appen Jodel.

– Jodel er en forferdelig app, og den burde vært lagt ned, sier paret samstemt.

– Det er så mye i media om mobbing og kropsress, men likevel er den største mobbeappen oppe og går, og der folk kan skrive anonym dritt om folk, legger Lunde til.

Bloggeren er av og til selv aktiv på appen, og flere ganger har hun svart på spørsmål fra brukerne. Samtidig har hun publisert bilder av seg selv, for å vise at det virkelig er henne bak de anonyme kommentarene.

– Jeg er på Jodel selv, men det er fordi jeg uansett får tilsendt ting som skrives om meg. Da vil jeg heller titte innom selv, og hvis det står et stygt rykte om meg der, så svarer jeg. Jeg orker ikke at folk skal diskutere ting som absolutt ikke stemmer. Da er det bedre at jeg avkrefter det med en gang, sier hun.

PÅ TV-SKJERMEN: Martine Lunde er klar for sin andre Bloggerne-sesong til høsten. Her er hun fotografert på pressedagen i juni. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
PÅ TV-SKJERMEN: Martine Lunde er klar for sin andre Bloggerne-sesong til høsten. Her er hun fotografert på pressedagen i juni. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Hun ber folk om å tenke seg om før de skriver noe anonymt på Jodel, siden det kan være sårende å lese om seg selv.

– Når man er en del av kjendisverdenen, så må man godta det på en måte, selv om det er trist. Man bør ikke godta at folk skriver stygt om ditt utseende og det du gjør. Det kan ingen mennesker noensinne bli vant til, så det er trist at vi som lever dette livet må tvinge oss selv til å bli vant til det. Egentlig skal det ikke være slik, sier hun.

Ny Bloggerne-sesong

Denne høsten er dokuserien Bloggerne tilbake med sin ellevte sesong på TV 2. Her blir Lunde og Sæterstøl å se på TV-skjermen sammen med Anniken Jørgensen (22), Caroline Berg Eriksen (32), Julianne Nygård (29), Linnéa Myhre (29) og Sofie Caroline Nilsen (24).

– I denne sesongen er det leilighetskjøp for oss begge to, man får se mer av flyskrekken til Aleksander og man følger meg når jeg tar lappen, beskriver Lunde.

Ellevte sesong av Bloggerne har premiere på TV 2 Livsstil og TV 2 Sumo mandag 5. august.

.