Søderlund ble den store helten da Rosenborg vant kampen om Trondheim

Utskjelte Alexander Søderlund ble matchvinner da Rosenborg tok alle poengene i et høydramatisk Trondheim-derby. Se målene i videovinduet øverst!

Alexander Søderlund ble den store helten da Rosenborg slo Ranheim i kampen om Trondheim torsdag. Ranheim så ut til å ha sikret seg ett poeng med utligning fem minutter før slutt, men bare minutter senere stupte Søderlund inn 3-2 og avgjørelsen for Rosenborg.

– Jeg trenger litt sjanser, men heldigvis satt den til slutt. Det er godt å score, men det viktigste i dag er at vi vant, sier Søderlund til TV 2 etter kampen.

– Jeg har slitt med kroppen i flere måneder nå, og nå begynner det endelig å løsne. Det er godt å kunne hjelpe laget på den måten jeg vanligvis gjør.

– Jeg synes vi gjør en god første omgang. Vi slipper til lite, og skaper en del. Jeg føler egentlig vi har god kontroll, men vi slipper inn to enkle mål og da får de fyr i teltet. Heldigvis kom vi ut med tre poeng, avslutter matchvinneren.

– Dette har han fortjent

TV 2-ekspert Jesper Mathisen tror ingen Rosenborg-supportere tenker på de forspilte sjansene i kveld.

– Søderlund har slitt i lang tid både med kroppen, selvtilliten og ikke minst prestasjonene, men det er det ingen Rosenborg-supportere som tenker på i kveld, sier TV 2-ekspert Jesper Mathisen.

– 3-2-målet er rett og slett en perle. Pasningen fra Mike Jensen kan ikke gjøres bedre, og bevegelsen og avslutningen til Søderlund er det høy klasse på. Alle som kjenner han vet at det er verdens greieste gutt, så det var veldig moro at det var han som fikk avgjøre kampen. Det har han fortjent, og det gjorde nok godt etter all kritikken han har fått og den gigantiske sjansen han brant like før 2-2.

På stillingen 2-2 ti minutter før slutt satte Søderlund ballen over på åpent mål etter et innlegg fra Gjermund Åsen.

David Akintola og Samuel Adegbenro scoret de øvrige målene for Rosenborg, mens Ranheims mål kom fra Ivar Sollie Rønning og et selvmål fra Vegar Eggen Hedenstad.

– Vi er det klart beste laget

Eirik Horneland var fornøyd etter kampen.

– Jeg synes det går opp og ned. Jeg synes vi er det klart beste laget. Vi har en del bra angrepspill, så gir vi fra oss initiativet på 2-1 inn mot slutten. Det er helt unødvendig å gi fra oss initiativet og slippe inn 2-2, sier Rosenborg-trener Eirik Horneland til TV 2 etter kampen.

Han svarte også på kritikken som Kjernen har rettet mot ham selv og Stig Inge Bjørnebye.

– Kritikken mot meg er betimelig. Vi har levert for dårlig. Vi har kunnet scoret elleve mål før denne kampen og lå på sjuendeplass, og når du er Rosenborg er ikke det godt nok.

Ranheim-trener Svein Maalen var naturlig nok skuffet etter tapet.

– Vi er lei oss for at vi ikke klarer å levere enn topp prestasjon. Det må vi hvis vi skal slå Rosenborg, sier han til TV 2.

Adegbenro herjet

Adegbenro gjorde til tider som han ville med Ranheim-forsvaret før han måtte ut med det som så ut som en lyskeskade tolv minutter før slutt. Venstrekanten scoret trøndernes første mål og herjet til tider med Ranheim-forsvaret. Forestillingen imponerte både de fremmøtte og Mathisen.

– Han har vært meget god den siste tiden, og også i kveld er han til tider i en helt egen klasse. Forarbeidet før scoringen til Akintola er briljant, og på 1-0 er han sikker alene med keeper, sier Mathisen.

Akintola kunne vært utvist

Kampen startet i høyt tempo, og allerede etter tre minutter ropte hjemmelaget på hands. Ballen spratt tilsynelatende opp i armen til Tore Reginiussen, men dommer Svein Oddvar Moen lot være å blåse straffe.

Like etter var Ranheim nære, da Eirik Valla Dønnem fikk hodet på en corner, men André Hansen fikk fingertuppene på ballen og vippet den over tverrliggeren.

Etter tolv minutter reagerte Ranheim-spillere på det de mente var en albue fra Rosenborgs David Akintola. TV-bildene tydet på at Rosenborg-spilleren var heldig som slapp unna kort, og blant andre TV 2-ekspert Jesper Mathisen var klar på at Akintola burde vært utvist.

– Han burde vært utvist tidlig i kampen. Albuen/slaget hans i første omgang burde vært straffet med rødt kort, men på uforklarlig vis valgte Svein Oddvar Moen og resten av dommerteamet å holde alt av kort i lomma, sier Mathisen.

– Rosenborg skaper mest, og vinner på mange måter fortjent, men samtidig hadde kampen blitt helt annerledes om Akintola hadde blitt utvist.

Rosenborg tok ledelsen

Etter en jevn start Rosenborg mer og mer over, og 26 minutter ut i kampen kom kampens til da største sjanse. Samuel Adegbenro kom seg fri på venstrekanten og fant Mike Jensen like utenfor sekstenmeteren. Dansken fyrte av og Rosenborg-supporterne jublet for scoringen, men ballen traff nettveggen.

Minuttet senere satt scoringen for Rosenborg og Adegbenro. Alexander Søderlund flikket et lang oppspill videre til Adegbenro, som alene Barli iskaldt trillet inn 1-0.

Utlignet mot spillets gang

Rosenborg fortsatte å presse, og etter 42 minutter burde David Akintola økt ledelsen. En strålende pasning fra Birger Meling traff Akintola i bakrom som tok ned ballen med et godt førstetouch og kom alene med Barli, men avslutningen ble for svak og trillet noen meter til side for mål.

Bare minutter senere utlignet Ranheim mot spillets gang. Mads Reginiussen slo inn fra høyre og traff Magnus Blakstad. 25-åringen fikk ikke skikkelig klem i avslutningen, men ballen gikk likevel i mål via Vegar Eggen Hedenstad som trolig får kreditert det som et selvmål. Dermed stod det 1-1 til pause i Ranheimsfjæra.

Rosenborg tilbake i føringen

Ranheim-spillerne slet med å få has på på Adegbenro, og fem minutter ut i andre omgang kom han på nytt fri på venstresiden. Innlegget fra Adegbenro traff perfekt på hodet til motsatt kant David Akintola som headet Rosenborg tilbake i ledelsen.

Like etter holdt de to på å kopiere scoringen, men denne gangen gikk headingen fra Akintola rett på Barli i Ranheim-målet. Adegbenro forsatte å herje og kom nære like før timen spilt, da han dro seg fri inne i Ranheims sekstenmeter og dunket ballen i stolpen og ut.

Kort tid etter var Ranheim nære, da midtstopper Daniel Kvande fikk kanontreff på et langskudd, men André Hansen fikk dyttet ballen i stolpen og ut.

Etter det kom Ranheim mer inn i kampen, uten at de skapte de helt store mulighetene.

Dramatiske sluttminutter

Ti minutter før slutt burde Rosenborg-spiss Alexander Søderlund satt spikeren i Ranheim-kista. Innbytter og tidligere Ranheim-spiller Gjermund Åsen fant 31-åringen med et presist innlegg, men på blank kasse satte han ballen over Ranheim-målet.

I stedet det Ranheim som kunne juble for utligning. Mads Reginiussen fikk ballen like utenfor sekstenmeteren og stakk ballen gjennom til Ivar Sollie Rønning. Innbytteren chippet ballen nydelig over Hansen i RBK-buret og satte inn 2-2.

Men det holdt ikke lenge. Tre minutter senere traff Mike Jensen Søderlund, som stupte inn 3-2 for storebror.