Det ble en enkel seier for de norske sandvolleyballgutta.
Det ble en enkel seier for de norske sandvolleyballgutta.

Sandvolleyballgutta gikk enkelt videre i VM

– De har sett utilnærmelige ut, kommenterte Vegard Høidalen.

Anders Mols blokker ble det reneste marerittet for tyske Yannick Harms og Philipp Bergmann i 16-delsfinalen under sandvolley-VM. Det ble enkel norsk seier.

– Vi er veldig stabile. Selv når vi spiller en dårlig kamp klarer vi å snu det og vinne de tøffe settene og kampene til slutt. Det er vi veldig flinke til, sier Anders Mol til TV 2.

Mol og Christian Sørum sikret seg billett til åttedelsfinalen med seier i to strake sett 21-13, 21-13 i Hamburg.

– Vi spiller en veldig god kamp. De spiller veldig bra i starten og det er veldig jevnt. Men vi vet det skal litt til for at de skal klare å holde det nivået hele settet, så vi jobber tålmoldig, lager planer og til slutt løsner det og vi får tre-fire poeng på rad. Det er utrolig deilig, sier Christian Sørum til TV 2.

Den norske duoen var storfavoritter foran torsdagens duell, men hjemmehåpene Harms og Bergmann hadde VM-publikummet i ryggen og alt å vinne.

Den norske duoen brukte litt tid på å komme i gang, men etter å ha tatt ledelsen 10-7 var grepet festet på åpningssettet. Etter at blokkspesialisten Mol stoppet Harms ved nettet og sørget for norsk 14-10-ledelse, så VM-favorittene seg aldri tilbake.

Settet ble til slutt vunnet 21-13 på suverent vis, og tyske Harms og Bergmann så bare mer og mer frustrert ut. Nordmennene servet konsekvent på Arms, og Bergmann hadde store problemer med å finne veien forbi Mols blokk.

Avgjorde

I sett nummer to åpnet de norske gutta godt, men tyskerne nektet å gi luke på resultattavla. Etter 18 spilte baller sto det 9-9.

Mol og Sørum gjorde samtidig få feil, og tyskerne var dermed aldri i nærheten av å få et overtak. I stedet fikk de norske gutta to poengs ledelse på stillingen 13-11, og deretter var Harms og Bergmann aldri ajour.

Settet endte til slutt 21-13 i norsk favør.

Dermed er det norske gulltoget i Hamburg fortsatt på skinnene.

– Så langt har de sett utilnærmelige ut, og det er ingen tvil om at de er favoritter til å ta medaljer – og kanskje gullmedaljene – men de må spille bra i hver kamp for å ta seg frem, kommenterte Vegard Høidalen.

Selv om tyskerne fikk langt mer støtte fra tribunene var de egentlig aldri nære de norske gutta.

– Det er bare gøy egentlig. Vi trives med å spille foran stort publikum. Det er derfor vi holder på med dette. Det er disse kampene, der vi virkelig får vist hva vi er gode for som er morsomme. Så er vi på en måte inne i en boble, vi tenker ikke så mye over det når vi spiller, sier Mol om å spille foran det tyske publikumet.

Gullfavoritter

Mol og Sørum har innledet VM med tre strake seirer. Cubanske Sergio Gonzalez og Luis Reyes ble slått i åpningskampen før tyske Jonathan Erdmann og Sven Winter led samme skjebne i kamp nummer to. Mandag ble de norske gutta et nummer for gode for den brasilianske duoen Pedro Solberg og Vitor Felipe.

Mol og Sørum har radet opp seirer i store turneringer det siste året og er gullfavoritter i VM. De seiler også opp som Norges kanskje best gullkort under OL i Tokyo neste sommer.

De norske gutta har også gode minner fra Hamburg fra tidligere. For ett år siden gikk duoen til topps i verdensseriefinalen i den tyske storbyen. Nå kan det altså bli VM-seier.

(©NTB/TV 2)