Unikt prosjekt fikk 50 unge til å flytte til denne øya: – Lønna er det ingen ting å klage over

Nav startet et unikt prosjekt og på kort tid har flere titalls unge flyttet til Frøya.
Nav startet et unikt prosjekt og på kort tid har flere titalls unge flyttet til Frøya.
I flere år har havbruksnæringen slitt med å få norske ungdommer i jobb, men så starter NAV i Trøndelag et unikt rekrutteringsprosjekt.

I flere år gikk Christian Bremvåg arbeidsledig. 31-åringen hadde en usikker fremtid.

– Etter lengre tid som arbeidsledig hadde jeg en samtale med NAV for å kartlegge fremtiden min. Jeg hadde jobbet med laks før, så jeg visste hva jeg ville, omsider, sier Christian Bremvåg, produksjonsmedarbeider i SalMar.

Høsten 2018 kom NAV på banen med tilbud om jobb i havbruksnæringen, men jobben var på Frøya. Det hadde lite å si for Bremvåg.

Vanskelig å rekruttere nordmenn

– Jeg har funnet en arbeidsplass som jeg virkelig trives i og ikke minst kolleger som jeg og trives med. Det er fint her på bygda, forteller Bremvåg.

I mange år har det vært vanskelig å rekruttere norsk arbeidskraft til jobber i havbruksnæringen.

Lakseprodusenten SalMar har en arbeidsstokk på 650 og ansetter rundt 70 personer i året. En høy andel av disse kommer fra Baltikum. Ønsket om å få opp andelen nordmenn har vært stor.

– Stort sett er det veldig mye flott ungdom, og litt av hemmeligheten ligger i rekrutteringen. De må vite hva de kommer til, for det er hardt og fysisk tungt arbeide det vi driver på med. Det må man vite på forhånd, sier Frode Arntzen, direktør for salg- og industri hos SalMar.

Unikt prosjekt

I 2017 gikk NAV Trøndelag i gang med et pilotprosjekt og et samarbeid med bedriften SalMar om å få ungdommer med huller i CV-en ut i jobb.

– Det sentrale her er å finn en god jobb match og finne de riktige ungdommene som ønsker den her type jobb. Dette har NAV veldig høyt på sin agenda.

TRIVES GODT: Produksjonsmedarbeider Christian Bremvåg har funnet seg til rette på Frøya. Foto: Stein Roar Leite/TV 2
TRIVES GODT: Produksjonsmedarbeider Christian Bremvåg har funnet seg til rette på Frøya. Foto: Stein Roar Leite/TV 2

– Vi trenger å få flere ungdommer ut i ordinær jobb, sier Mads Ødegaard, markedsrådgiver i NAV Lerkendal i Trondheim.

Litt av oppskriften for å kunne lykkes var at flere av de NAV-ansatte selv var innom og prøvde alle de aktuelle arbeidsoppgavene i lakseproduksjonen. På denne måten fikk man kunnskap om hva som kreves av den enkelte arbeidssøker.

50 flyttet til Frøya

Tett kontakt mellom NAV, ungdommene og bedriften har nå resultert i at over 50 ungdommer det siste året har flyttet til Frøya for å starte i ny jobb.

Alle er ansatt på like arbeidsforhold og lønn som de andre ansatte, men blir fulgt opp tettere enn andre ansatte.

– Det er et ganske unikt prosjekt. Det er unge folk som er full av energi og kreativitet. Samtidig som de har nye tanker og godt humør. Det er jo ting vi har lyst til å ha med oss inn i hverdagen, sier en fornøyd Frode Arntzen, direktør for salg- og marked i SalMar.

Pilotprosjektet fra Trøndelag kan også adopteres av andre bedrifter i andre NAV-regioner.

– Slike systematiske rekrutteringssamarbeid er en relativt ny måte å jobbe på for vår del, men vi ser at dette gir positive resultater og vi forsøker å overføre disse erfaringene til andre bransjer som har stort arbeidskraftbehov, sier Mads Ødegaard, markedsrådgiver i NAV Lerkendal.

HARDT ARBEID: Arbeidet er fysisk tungt. Det må søkerne vite om på forhånd, sier markedsdirektøren i SalMar. Foto: Stein Roar Leite/TV 2
HARDT ARBEID: Arbeidet er fysisk tungt. Det må søkerne vite om på forhånd, sier markedsdirektøren i SalMar. Foto: Stein Roar Leite/TV 2

Tjener godt

Det spesielle med dette prosjektet er at de 50 stillingene ligger på Frøya og at man har klart å få ungdommen til å flytte dit.

– En annen ting som er veldig viktig er at man faktisk har et liv resten av døgnet og som gjør at man må klarer seg også når man stempler ut fra jobb. Her på Frøya har man mange gode tilbud, og det er sentralt når man befinner seg på en øy ute i havgapet, sier Mads Ødegaard, markedsrådgiver i NAV Lerkendal i Trondheim.

Christian Bremvåg har jobbet i selskapet siden1. oktober 2018 og trives godt.

– Det er først nå at livskvaliteten begynner å bli bra, forteller Bremvåg.

De siste ukene har han fått flere nye unge kolleger på jobb.

En av dem er 18 år gamle Filip Riise fra Trondheim, som gikk rett fra videregående skole. Han har jobbet på Frøya i ei drøy uke.

– Jeg hadde forventninger om gode arbeidsforhold og ikke minst det med å flytte fra byen og til Frøya, men hittil så har det gått veldig bra, forteller Riise.

Han bor nå i et kollektiv sammen med to andre.

– Hvordan er lønna da?

– Lønna er det ingen ting å klage over, sier Riise, og gliser bredt.

Pengene skal gå til egen bolig, bedyrer unggutten.

Lik TV 2 Nyhetene på Facebook