HUSTRIG: Slik ser det ut på fylkesvei 53 ved Tyinosen 1080 meter over havet torsdag morgen. Foto: Statens vegvesen
HUSTRIG: Slik ser det ut på fylkesvei 53 ved Tyinosen 1080 meter over havet torsdag morgen. Foto: Statens vegvesen

Snøvær gir stengte veier og vanskelige kjøreforhold

Flere fjelloverganger er stengt som følge av snøvær og vanskelige kjøreforhold.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fylkesvei 63 mellom Geiranger og Langvatn er en av flere veier som er stengt torsdag morgen på grunn av snøvær, opplyser Statens vegvesen.

Åpner ikke likevel

Fylkesvei 55 over Sognefjellet har vært stengt i perioder både tirsdag og onsdag. På grunn av mye snø blir veien ikke åpnet klokka 8 torsdag som planlagt. Det tas en ny vurdering klokka 10, opplyser Vegtrafikksentralen Vest.

Også fylkesvei 243 over Aurlandsfjellet i Sogn og Fjordane er stengt på grunn av vanskelige kjøreforhold. Her vil det bli tatt en ny vurdering torsdag klokka 12.

Gamle Strynefjellsveg, fylkesvei 258 mellom Oppland og Sogn og Fjordane, er også stengt, men det er ventet at denne veien kan åpnes i løpet av torsdag.

Kulderekorder

Selv om kalenderen sier at vi er i sommermåneden juli, har det kommet snø flere steder i fjellet de siste dagene, og det er satt flere kulderekorder.

I Møre og Romsdal ble det målt -2,7 grader på fjellet Mannen natt til onsdag. Den forrige fylkesrekorden var -1,9 på samme sted i 2010, ifølge meteorologene. Og i Oppland ble det målt- 6,4 grader på Juvvasshøe, mens den forrige fylkesrekorden var Fokstua med -5,3 i 1964.

Meteorologisk institutt har utstedt farevarsel om vanskelige kjøreforhold for Møre og Romsdal, Trøndelag og Nordfjord på grunn av sludd og snø over 800–900 meter. Varselet gjelder fram til torsdag formiddag.

(©NTB)