STYRTET: Norske Karoline Aadland (28) var én av de 157 omkomne etter ulykken i Etiopia.
STYRTET: Norske Karoline Aadland (28) var én av de 157 omkomne etter ulykken i Etiopia. Foto: Mulugeta Ayene/AP Photo/Privat

Boeing utbetaler 100 millioner dollar: – Positive signaler

Det skriver flyprodusenten i en pressemelding onsdag. – Familien uttrykker at dette er positive signaler, sier talsmann for familien til avdøde Karoline Aadland (28).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Boeing vil betale 100 millioner dollar til etterlatte og lokalsamfunn preget av 737 MAX 8-ulykkene i Indonesia og Etiopia.

Totalt omkom 346 personer i de to ulykkene.

– Vi i Boeing beklager det tragiske tapet av liv i begge ulykkene, og disse dødsfallene vil veie tungt i våre hjerter i årene som kommer. Familiene og de pårørende til alle om bord har vår dypeste medfølelse, uttaler Dennis Muilenburg, Boeing-leder, president og administrerende direktør, i pressemeldingen.

Midlene skal gå til å støtte utdanning og levekostnader for berørte familier, fellesskapsprogrammer og økonomisk utvikling i de berørte samfunnene, skriver produsenten i pressemeldingen.

Karoline (28) omkom

10. mars styrtet et fly av typen 737 MAX 8 med 157 mennesker om bord kun seks minutter etter at det tok av fra Bole International Airport i Etiopia.

Norske Karoline Aadland (28) var en av de omkomne.

– Familien uttrykker at dette er positive signaler fra Boeing i det som har vært og er en svært vanskelig tid, sier Bjørn Richard Johansen i First House som er talsmann for familien til Karoline Aadland.

Videre skriver han at familien vil kontakte Boeing og sette seg inn i hva budskapet i dagens utspill virkelig betyr med hensyn til foreløpig utbetaling og erstatning fra flyprodusenten etter Karoline Aadlands tragiske bortgang.

Aadland jobbet som økonomiarbeider i internasjonal avdeling i Røde Kors. Hun var på vei til et feltoppdrag, da hun tok flyet fra Etiopia.

Satt på bakken

Noen måneder før ulykken i Etiopia, den 29. oktober 2018, styrtet et fly av samme type i havet utenfor Indonesia.

Alle de 189 om bord døde, da flyet styrtet kort tid etter avgang.

I begge tilfeller var flyene bare noen måneder gamle – og nylig satt i trafikk. De to ulykkene førte til at alle 737 MAX 8-fly ble satt på bakken verden over.

I ettertid har det blitt kjent at flere etterlatte har saksøkt Boeing, i tillegg til over 400 piloter.